Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Zajednička škola mišljenja Jelušićke, Mandića i Medojevića

Tako se Jelušićka, u pokušaju da opere svoju savjest, survala u udbaško blato određenih velikosrpskih šovinističkih krugova koji godinama, a posljednjih dana posebno, razrađuju izmišljenu priču Karadžićevog ministra Momčila Mandića, poručuju iz Savjeta mladih DPS-a

Nadahnute lekcije iz etike, koje u javnosti drži poslanica Božena Jelušić u trenucima kada ne glasa za Vladu koja relativizuje genocid u Srebrenici predstavljaju samo još jedno jalovo pravdanje pred očima javnosti, koje dolazi iz partijice koju predstavlja, saopšteno je iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

“Tako se Jelušićka, u pokušaju da opere svoju savjest, odbrani neodbranjivo i sačuva svoje privilegije, sa intelektualnih visina na kojima pretenduje da bude, survala u udbaško blato određenih velikosrpskih šovinističkih krugova koji godinama, a posljednjih dana posebno, razrađuju izmišljenu priču Karadžićevog ministra Momčila Mandića“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Jelušićka je daljom elaboracijom i reciklažom priče o nekakvom gorivu, pokušala da našteti ugledu predsjednika Crne Gore, i kako dodaju, samovoljno postala produžni kabl udbaških podmetačina.

“Posebno je apsurdno ako neko misli da je za nož i pušku srebreničkih zločinaca bilo potrebno neko gorivo?! Sasvim su bili dovoljni ludilo i mržnja u njihovim bolesnim glavama, univerzalno ‘gorivo’ koje je potpaljivalo ratove i međuetničke sukobe, čiji su akteri bili i koalicioni partneri Božene Jelušić”, istakli su iz Savjeta mladih DPS.

Iz DPS-a kažu da ne čudi što se upravo danas na jednom opskurnom šovinističkom portalu, pojavio gorepomenuti Mandić koga izvuku svaki put kada treba da se izdeklamuje naučena laž, a da mu je tercirao Medojević, shvatajući da je vrag odnio šalu, i kako kažu, da nije vrijeme za njegovo fingiranje napada na Vladu, u trenutku kada bi njen pad značio i gubitak brojnih lukrativnih pozicija po dubini i širini koje je Pokret za promjene dobio zahvaljujući ucjenjivanju.

“Tako su se ova dvojica, doduše ne sa intelektualnih visina, već prizemno iz onog udbaškog blata, javili i sa Jelušićkom podijelili svjetonazore. Iskreno, ne iznenađuje činjenica, da Jelušićka poput njenog partijskog šefa Abazovića pokušava da relativizuje negiranje genocida od strane ministra za koga je glasala, imajući u vidu da je nedavno i njena partijska saborkinja Tatjana Bečanović, neko sa kim dijeli svoja partijska uvjerenja i stavove, učinila isto što i Leposavić”, navode iz DPS-a.

Nameće se utisak da, kako ističu, ovaj “autogol” Vlade kompromituje partijicu URA taman koliko i Leposavića, pošto ona svojim glasom daje legitimitet toj i takvoj politici.

“I što je najvažnije: Jelušićka samo odrađuje ulogu koju URA ima u tom nacionalističkom kolu, drži tercu DF-u i drugim protivnicima Crne Gore, sljedbenicima one politike koja je dovela do Srebrenice, a i danas sije mržnju po Crnoj Gori i regionu. Ona najbolje zna zašto je pristala na tu sramnu ulogu, svakako poslanički status, plata, zbrinjavanje rodbine, razne sitne beneficije i trenutni interesi ne mogu biti prihvatljivo opravdanje”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
01.04.2021-15:22 15:22

Jelusicka misli da nenim podvalama i cetnickim lazima ce proc i za NASEG DRAGOG PRESJEDNIKA ka ono jutro u dva sata prije je kokot zapjevao sa njenom CRNOM RUKOM UZDIGNUTOM -zakon o slobodi vereispovjesti da podrzi ! DA NAM JE ZIV I ZDRAV GOSPODIN DJUKANOVIC -NIJE NJEMU PRVI PUT podvala dusmani zli vide da je sad mnogo DPS ojacala sa velikom podrskom gradjana i sad se OKUPATORSKI CETNICI UHVATILI DA MU PODMETNU NA CELU SA CETNIKUSOM JELUSIC !

Franjo
01.04.2021-15:32 15:32

Jelušićka, u pokušaju da opere svoju savjest, odbrani neodbranjivo i sačuva svoje privilegije, sa intelektualnih visina na kojima pretenduje da bude, survala u udbaško blato određenih velikosrpskih šovinističkih krugova koji godinama, a posljednjih dana posebno, razrađuju izmišljenu priču Karadžićevog ministra Momčila Mandića“ pozvali javili i sa Jelušićkom podijelili svjetonazore. nije noj prvi put znaju svi kolika je cetnikusa i sa kim slapa planove na podvalu!

Lijepa CG
01.04.2021-17:19 17:19

E kome ti imas sta da kazes NESRECNICE ZAJEDNO SA VELIKOSRPSKIM SOVINISTIMA kad nas uplasi da pola CRNE GORE ne spava da su KRIMINALCI i daces da ih uhapsis !Jedino ste vi SRBI posteni i i volite crnu goru da je sto prije prikacite MATICI SRBIJI OPLJACKATE I SPRZITE TO VAM JE JEDINI CILJ!