Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: SM DPS: Nastavlja se neodgovorni odnos Uprave za sport prema mladim ljudima

,,Karatisti ostali bez potrebne podrške države''

Odluka Uprave za sport i mlade da Karate savez Crne Gore ostavi bez sredstava na konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija je još jedan primjer maćehinskog odnosa resornog ministarstva prema mladim ljudima, vrhunskim sportistima, koji su uvijek i svuda, u svim (ne)prilikama našu zemlju predstavljali na najbolji mogući način, poručili su iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

“Da li su četiri evropske medalje kojima su crnogorski karatisti okitili Crnu Goru u godini koja je bila istorijska za karate sport u ovoj državi nedovoljan razlog organu, koji bi u centar svih svojih interesovanja trebalo da stavi podršku mladima, da dodatno ohrabri sportiste istinom da će u svim izazovima koji im predstoje imati bezuslovnu podršku zemlje čije boje brane”, pitaju iz Savjeta mladih DPS.

Oni su uputili kritike tom ministarskom resoru zbog takvog postupanja.

“”S obzirom na to da su i u našim redovima svoje mjesto našli šampioni u karateu, osjećali smo obavezu da uputimo kritike Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta zbog ovakvog postupanja u konkretnom slučaju, te da ih podsjetimo na istinu da je njihova osnovna dužnost rad u interesu mladih”, dodali su oni.

Karatisti, i svi drugi sportisti, napominju iz DPS, koji su “nas mnogo puta učinili ponosnim, u Savjetu mladih Demokratske partije socijalista imaće iskrene prijatelje i snažne saborce u borbi za njihove najbolje interese”.

“To je naš zadatak i naša moralna obaveza da, zbog istine da su najbolji ambasadori Crne Gore, uvijek bespogovorno budemo na njihovoj strani”, zaključili su iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve