Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS Podgorice: Spremni smo da nosimo teret procesa odlučivanja

Predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović istakla je da se reformski put Demokratske partije socijalista najbolje prikazuje kroz rušenje predrasuda o tome da su mladi nedovoljno zreli da budu dio procesa odlučivanja

Reforme u omladinskim redovima Demokratske partije socijalista Crne Gore nastavljene su i Podgorici. Na sinoć održanoj izbornoj konferenciji kojoj su prisustvovala 234 delegata izabran je novi sastav Opštinskog odbora Savjeta mladih DPS Podgorice koji broji 136 članova, te imenovan i novi predsjednik Andrija Klikovac, saopšteno je iz Savjeta mladih DPS Podgorice.

Otvarajući konferenciju Mihailo Anđušić istakao je da je Demokratska partija socijalista uvijek znala da prepozna zahtjeve vremena i ponudi pametna i pravovremena rješenja za sve izazove emancipacije crnogorskog društva.

“Na vama mladima je da ponesete prometejsku vatru novog doba, da preuzmete odgovornost za izgradnju boljeg svijeta”, kazao je Anđušić.

Časlav Vešović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Podgorice, kazao je da partija od mladih očekuje nove ideje i nova rješenja za probleme s kojima se Crna Gora suočava.

“Vi sada imate priliku da učestvujete u jednom važnom političkom procesu očuvanja naše državne kuće. Ni vama, ni nama ne fali inspiracije i motivacije da je odbranimo”, rekao je Vešović.

Predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović istakla je da se reformski put Demokratske partije socijalista najbolje prikazuje kroz rušenje predrasuda o tome da su mladi nedovoljno zreli da budu dio procesa odlučivanja.

“Dok mnogi u politiku ulaze vođeni karijerističkim razlozima, pa ta i takva isforsirana djelovanja često rezultiraju neuspjehom, nas okuplja vizija kreiranja atmosfere u čijim će se okvirima mladi identifikovati sa progresivnim idejama”, istakla je Milatović.

Novoizabrani predsjednik Savjeta mladih DPS Podgorice u svom obraćanju Andrija Klikovac je kazao da je društvu potrebna politička renesansa, te da pokretač iste jedino može biti Savjet mladih i reformisana Demokratska partija socijalista.

“Generacije naših roditelja svoj bunt i političko djelovanje 2006. godine su pretvorili u obnovu crnogorske države i postali dio najvećih istorijskih uspjeha naše Crne Gore. Danas, mi nemamo ništa manju istorijsku ulogu u ovoj borbi za građansku i evropsku Crnu Goru”, poručio je Klikovac.

Osim gore pomenutih, konferenciji su prisustvovali predsjednik Milo Đukanović, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, članovi Predsjedništva DPS Nikola RakočevićNermin Abdić i Nikola Janović, predstavnici Predsjedništva Savjeta Mladih DPS Crne Gore Asmir PućuricaKristina Šćepanović, Marija PopovićAleksa Bastać, Amina Brahić i Mustafa Pepić, i drugi brojni gosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve