Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Mladi svjetski đaci, zaboravili na mlade u svojoj državi

Iz DPS-a su ocijenili da, s obzirom na konstantni rast cijena, te nimalo zavidnu ekonomsku situacija u državi, naknada koju će pripravnici primati neće biti dovoljna ni da pokrije mjesečne troškove za prevoz i telefonske račune

Prilikom pompeznog predstavljanja ekspertskog plana “Evropa sad”, resorni ministar, je vjerovatno „slučajno“, propustio da se bavi onim najvrijednijim što Crna Gora ima, a to su mladi ljudi. Nekako je preumio da saopšti kako plan ekonomskog procvata ne obuhvata i Program stručnog osposobljavanja, navodi se u saopštenju Savjeta mladih DPS-a.

Kako su istakli, to dokazuje i najnovija informacija da 2.723 korisnika navedenog programa, ipak, ove godine neće osjetiti benefite „luksemburškog plana“ za Crnu Goru.

“Da se ministar, umjesto kreiranjem ambijenta za formiranje nove partije, više bavio pitanjem podrške crnogorskoj mladosti, pripremio bi i zakonsku platformu po osnovu koje ovaj plan ni u 2022. godini ne bi isključivao tek svršene visokoškolce koji započinju da grade svoje karijere u svojoj državi. Kako mu očigledno mladi nijesu bili prioritet, došli smo do toga da će ih povećanje plata, ipak, zaobići, uprkos tome što će svaki korisnik Programa stručnog osposobljavanja provoditi osam sati odnosno puno radno vrijeme radeći odgovorne poslove”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su ocijenili da, s obzirom na konstantni rast cijena, te nimalo zavidnu ekonomsku situacija u državi, naknada koju će pripravnici primati neće biti dovoljna ni da pokrije mjesečne troškove za prevoz i telefonske račune.

Da li je ovo način motivisanja mladih da ostanu, rade i doprinose razvoju ove zemlje, poručili su iz te političke partije i dodali, “da bismo izbjegli unaprijed spremljene odgovore resornog ministarstva da je ovakav vid obračunavanja pripravničkih naknada posljedica prethodnih zakonskih rješenja, obavještavamo eksperte da su zakoni podložni promjenama naročito onda kad se vodi računa o najboljem interesu svakog pojedinca u državi”.

“Apsurdno je da mladi ministar, nema sluha za probleme mladih u ovoj zemlji. Očigledno je zauzet kreiranjem kampanje za bezuspješnu samopromociju”, zaključuje s u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve