Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Igra izazova u Vladi Crne Gore – dokaži da si ”velikosrbin”

Ministri u Vladi državi Crne Gore nadmeću se ko će pokazati veću privrženost državi Srbiji, poručuju iz Savjeta mladih DPS Crne Gore

Ministri u Vladi državi Crne Gore nadmeću se ko će pokazati veću privrženost državi Srbiji, poručuju iz Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Kako navode, zaista apsurdna situacija, koja se kosi sa zdravim razumom, ali ne i sa jasnim namjerama Vlade da svoju politiku gradi na nacionalističkim narativima i postupcima, kojima treba da pokažu svoju lojalnost drugoj državi.

“Iako se Leposavić svojim nakaradnim stavovima o genocidu u Srebrenici, visoko pozicionirao u šovinističkim velikosrpskim krugovima, i ostali ministri se trude da ne zaostaju.

Svako na svoj način, i shodno resoru koji pokriva. Kako je Aleksandar Stijović ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na neki način u hendikepiranoj poziciji u odnosu na recimo, kolegnicu Bratić, jer ipak ne može da tvrdi, na primjer, da Nacionalni park Biogradska gora, pripada Srbiji, ili da Morača prolazi kroz Beograd, on je ipak smislio način kako da se istakne i zasluži pohvalu mentora.

Zajedno sa svojom saradnicom, sekretarkom Ministarstva, ministar Vlade Crne Gore navukao je duks sa grbom srpske dinastije Nemanjića i ponosno se slikao, podigavši ljestvicu izazova za sve ostale kolege.

Dok čekamo nekog sljedećeg “apostola“ da prihvati Stijovićev izazov, i na neki još originalniji način iskaže svoju emociju prema susjednoj državi, možemo samo da konstatujemo da je žalosno kada se ministri Vlade Crne Gore, koji su promovisani kao eksperti, dodvoravaju stranoj državi, i to svakim danom i sve “originalnije“. Takav odnos ministara Vlade Crne Gore prema svom poslu i državi koju zastupaju, trajno je zastiđe koje će očigledno biti i jedino što će obilježiti njihove kratke mandate”, navedeno je u saopštenju Savjeta mladih DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Izazov
19.04.2021-16:45 16:45

Puna podrska mladim, mislecim ljudima Crne Gore !!!