Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Formirana nova struktura, borićemo se za najbolji interes mladih u svim segmentima društava

Predložen je i izabran novi član Predsjedništva Savjeta mladih Mustafa Pepić, koji je rođen 1998. godine, student je Fakulteta političkih nauka u Podgorici i izvršni direktor NVO ''Pokret za razvoj Tuzi''

Na sjednici Glavnog odbora Savjeta mladih Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavala predsjednica Savjeta mladih Sonja Milatović, razgovaralo se o reformskim procesima u okviru Savjeta mladih i aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u segmentima koji se tiču najboljeg interesa mladih u zemlji.

Predložen je i izabran novi član Predsjedništva Savjeta mladih Mustafa Pepić, koji je rođen 1998. godine, student je Fakulteta političkih nauka u Podgorici i izvršni direktor NVO “Pokret za razvoj Tuzi.”

Mustafa govori engleski i albanski jezik.

Pored toga, izabran je i sastav pet komisija koje će funkcionisati u okviru Glavnog odbora, i to: Komisija za preduzetništvo, inovacije i razvoj sektora informacionih tehnologija, Komisija za međunarodnu saradnju i saradnju sa dijasporom, Komisija za studente i unapređenje obrazovnog sistema, Komisija za kulturu i saradnju sa civilnim sektorom, Komisija za sport i zdrave stilove života, kojima rukovode Marko Vujisić, Kristina Šćepanović, Balša Đuričanin, Jovana Draganić i Danilo Adžić.

Konstatovano je da su komisije formirane u cilju postizanja realizacije ključnih programskih ciljeva i to na način da budu usko povezane sa oblastima u kojima mladi traže i pronalaze svoje mjesto.

Foto: DPS

U nastavku sjednice govorilo se o reformskim procesima u okviru Savjeta mladih, shodno čemu je saopšteno da su izborne konferencije realizovane u gotovo svim crnogorskim opštinama, te da je uspješno pređen i savladan put pun izazova, formirane nove strukture čime se trasira staza stvaranju novog temelja za izgradnju prosperitetnije budućnosti Crne Gore.

Da aktuelna društveno-politička situacija u mnogome pogađa mlade ljude, govore i brojni zaključci koji su izvedeni. Atmosfera koja je kreirana zahvaljujući lošim politikama ogleda se u sveprisutnoj netrpeljivosti i sve aktuelnijem govoru mržnje, koji je nedopustiv u društvenim zajednicama koje teže da postanu dio velike evropske porodice.

Kazano je da uprkos plasiranju populističkih planova za ekonomski oporavak zemlje, crnogorska ekonomija nikada nije bila slabija, te da obrazovni sistem nikada nije bio ovako ruiniran, a kultura u ovoj mjeri degradirana.

U konačnom, zaključeno je da je Crnoj Gori potreban dijalog, te da su mladi DPS-a spremni da razgovaraju sa svim mladim kolegama koje Crnu Goru vide kao evropsku državu, a crnogorsko društvo samo i isključivo kao građansko društvo, o pronalaženju mehanizama koji će pomoći Crnoj Gori da se vrati na pravi kurs nakon što ova “ekspertska” postava neekspertskog djelovanja ode.

Sjednici su, pored članica i članova Glavnog odbora, prisustvovali i potpredsjednik partije dr Jevto Eraković i generalni sekretar Aleksandar Bogdanović.

Foto: DPS

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve