Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS: Dodjela diploma učenicima pretvorena u vjerski obred u izvedbi Marka Kovačevića i hapšenog lica

Juče je još jednom pokazana namjera, kako navode, svetosavskog pokreta da crnogorske škole ''pretvore u regrutne centre''

Da predsjednik Opštine Nikšić i njegovi partijski saborci, ovog puta u liku direktora Prve srednje stručne škole, gube svaki kompas u svom fanatičnom propagiranju Srpske pravoslavne crkve potvrđuje i jučerašnja dodjela diploma “Luča” u ovoj školi, poručili su iz Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

“Uz diplomu, kao prigodan poklon dijeljene su ikone od strane predsjednika Opštine i pripadnika tzv. udruženja “Svetosavac” koji je uzgred, u jeku jedne predizborne kampanje hapšen zbog nelegalnog posjedovanja veće količine oružja”, dodaju iz nikšićkog Savjeta mladih.

Takav čovjek i takav predsjednik Opštine, prema njihovim riječima,  “nedostojni su da se nađu u društvu tih mladih, pametnih ljudi koji su nosioci najvećeg priznanja, koje se dobija tokom školovanja u našem obrazovnom sistemu”.

“Ti mladi ljudi, koji su budućnost našeg grada i naše države, juče su bili svjedoci besprizorne promocije jedne crkve i njenih eksponenata, koji su prekršili sva ljudska i moralna načela, ali i Ustavom zagarantovana prava na slobodu vjeroispovijesti. Među tim mladim ljudima bilo je možda i onih koji ne pripadaju pravoslavnoj vjeri, onih koji još uvijek nemaju formiran stav o vjerskim pitanjima, niti izgrađena vjerska osjećanja”, pojasnili su iz Savjeta mladih DPS Nikšić.

Juče je još jednom pokazana namjera, kako navode, svetosavskog pokreta da crnogorske škole “pretvore u regrutne centre”.

“Mi mladi želimo da živimo u građanskom društvu gdje nas vjerski predznaci neće dijeliti, gdje se baštine multietničke i multikonfesionalne vrijednosti. Ne želimo da nas predsjednik Opštine i uprave škola dijele po vjeri i naciji, niti da nam dijele vjerske deklaracije, već želimo društvo znanja, slobode i jednakosti. Zato i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti ukazujemo na činjenicu da je dodjelom diploma i nagrada u školama od strane ove obrazovne institucije poniženi mladost i znanje”, naglasili su oni.

Zahtijevaju reakciju nadležnog resora.

“Stoga, pozivamo nadležne, prije svega Ministarstvo prosvjete da reaguje i smijeni nedostojnog direktora Milomira Šumića, u čijoj školi je svečarski čin, posvećen najboljim učenicima pretvoren u vjerski obred, koji predvode predsjednik Opštine i hapšeno lice”, zaključili su iz Savjeta mladih DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve