Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Savjet mladih DPS Danilovgrad: Organizovanjem tribine nadgradili smo znanja mladih o Evropskoj uniji

Organizaciji ove tribine, navode iz DPS, prethodila je anketa sastavljena od pitanja koja se tiču osnovnih znanja o Evropskoj uniji na koja su odgovarali mladi. Shodno njihovim odgovorima koncipirane su teze koje su činile tematsku okosnicu tribine

Na tribini “Značaj Evropske unije za mlade u Crnoj Gori”, koju je organizovao Savjet mladih Demokratske parije socijalista (DPS) Danilovgrad, govorili su prof. dr Gordana Đurović, ambasador Miodrag Vlahović, predsjednik Odbora za EU integracije i međunarodnu saradnju Zajednice opština Crne Gore Darko Mrvaljević i sekretarka za međunarodnu saradnju Savjeta mladih DPS Crne Gore Kristina Šćepanović.

Organizaciji ove tribine, navode iz DPS, prethodila je anketa sastavljena od pitanja koja se tiču osnovnih znanja o Evropskoj uniji na koja su odgovarali mladi. Shodno njihovim odgovorima koncipirane su teze koje su činile tematsku okosnicu tribine.

Dok je profesorica Đurović imala osvrt na pitanje da li Otvoreni Balkan za Crnu Goru može biti alternativa Evropskoj uniji ili evropski put Crne Gore, ipak, “nema alternativu”, ambasador Vlahović je govorio o procesu građenja međunarodnog ugleda Crne Gore od 2006. pa dalje, ali i podijelio svoje iskustvo koje je sticao kao ambasador Crne Gore.

Foto: DPS Danilovgrad

U okviru svoje diskusije, dodaju iz DPS, Šćepanović je ukazala na težnju crnogorske mladosti da ide u korak sa evropskom mladošću, ali i istakla šanse i prilike koje EU sa sobom donosi mladima posebno naglašavajući “važnost obrazovne politike”.

“Opština Danilovgrad daje šansu mladim ljudima koji u praksi pokazuju da su spremni da nose odgovornost. Mladi moraju koristiti prilike koje im pružaju konkursi za projekte čiji rezultati i ukazuju da mladi su spremni da budu konkurentni i na evropskom tržištu”, kazao je Mrvaljević.

U krajnjem, napominju iz DPS,  zaključeno je da će Crna Gora ulaskom u Evropsku uniju dobiti mnogo, ali i da će crnogorska mladost Evropskoj uniji dati mnogo kroz primjenu svojih znanja i sposobnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve