Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Savez za Evropu: Marković sa predstavnicima GA razgovarao o potrebi snaženja institucija

Predstavnici Građanske alijanse su dali više konstruktivnih predloga u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i potencijala, uz ocjenu da je potrebno snažiti institucije koje bi trebalo da efikasnije rade na pitanjima vladavine prava

Dijalog u okviru Saveza za Evropu, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i članovi Vlade danas su imali i sa predstavnicima Građanske alijanse, predvođenim programskim direktorom Borisom Raonićem, tokom kojeg je otvoreno razgovarano o izazovima na putu evropskih integracija i jačanja vladavine prava.
foto gov.me
Predstavnici Građanske alijanse su dali više konstruktivnih predloga u cilju jačanja administrativnih kapaciteta i potencijala, uz ocjenu da je potrebno snažiti institucije koje bi trebalo da efikasnije rade na pitanjima vladavine prava.
 
Predstavnici ove NVO su takođe ukazali na potrebu unapređenja principa odgovornosti na nivou institucija, kako državne uprave tako i pravosuđa, čime bi se doprinijelo kvalitetnijoj zaštiti interesa i potreba svih građana.
 
Na sastanku je vođen širi dijalog o pitanjima važnim za proces evropske integracije i sveukupan društveni razvoj. Vlada će pažljivo razmotriti sve dobijene predloge i sugestije i zauzeti konkretne stavove u odnosu na njih.
 
Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve