Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Krivokapić nije konsultovao DF u vezi sa ostavkom Leposavića, ako želi da ga smijeni moraće sa nekim drugim

Kazao je i da neće podržati smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je nakon današnjeg sastanka da će parlamentarna većina uraditi sve da se kriza vlasti prevaziđe.

Kazao je i da neće podržati smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koju je danas zatražio premijer Zdravko Krivokapić.

-Čvrsto smo odlučili da uradimo ono što od nas traže gradjani, a to je da obranimo demokratiju koja je pobijedila 30. avgusta. Parlamentarna većina će uraditi sve da se kriza vrlasti prevaziđe. Imaćemo brzo novi sastanak na kome ćemo predstaviti konkretne prdloge za izlazak iz krize – kazao je on na konferenciji za medije.

Rekao je da se premijer Zdravko Krivokapić nije konsultovao sa njima kad je u pitanju smjena ministra Vladimira Leposavića.

-DF je podržao vladu… DF će slijediti volju naših biraca. Vidite sta se desilo jutros. To tako ne smije da se radi i da stvari prelamaju preko koljeno. Ako neko želi da smijeni Leposavića moraće to da uradi sa nekim drugim. Premijer se sa nama nije konsultovao vezano za razrešenje Leposavica. Da jeste mi bi mu rekli da niposto ne poteže takve poteze – dodao je Mandić, dodajući da čovjek koji je pripremio Zakon o slobodi vjeroispovjesti nije zaslužio ovakav odnos od strane premijera.

Poslanik DF Milan Knežević rekao je da je na sastanku bilo riječi i o tužilačkim zakonima.

-Dotakli smo se i tužilačkih zakona i nadamo se da ćemo narednih dana dobiti neke predloge koji bi išli u pravcu reforme tužilačkih zakona. Smjene u tuzilaštvu su neophodne jer je tužilaštvo postalo četrvrta grana vlasti – kazao je Knežević.

Ranije danas u Skupštini Crne Gore održan je sastanak lidera stranaka parlamentarne većine. Tema je bila prevazilaženje političke krize i kako su kazali, brza i temeljita demontaža Demokratske partije socijalista po dubini. Kako je Standard prenio, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je na sastanku ponudio Demokratskom frontu mjesto ministra pravde, kao i još dva mjesta u Vladi.

Takođe, jedan od lidera zaprijetio je izvođenjem svojih pristalica na ulicu, ukoliko dođe do smjene ministra Vladimira Leposavića.

Sastanku su prisustvovali Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević, Vladan Joković, Momo Koprivica, Dritan Abazović, Miodrag Lekić, Goran Danilović, Srdjan Pavićević, Maksim Vučinić i Marko Marko Milačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Franc 1952
05.04.2021-16:45 16:45

Zašto bi uopšte neko pitao posrpskog lunatika?

GRAĐANSKI
05.04.2021-17:29 17:29

Biće zanimljivo kako će o smjeni Leposavića (herr Frica) glasati toboš-bajagi-navodno Crnogorci: Medojević, Radulović, Bulatović?! Čini mi se da je poslanik i “Crnogorac” M. Lekić – zaboga kako će se on izjasniti glede spomenutog (još) ministra, tj. samijem tijem glede Srebrenice?!