Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Sastanak kod Bečića: Došli Vuković, Konjević, Bogdanović, Đurović, Lekić…

Pozivu predsjednika Skupštine Alekse Bečića za dijalog vlasti i opozicije odazvali su se DPS, SD, SDP, Albanska lista Jedinstvo, Demokrate...

Pozivu predsjednika Skupštine Alekse Bečića za dijalog vlasti i opozicije odazvali su se Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija, Albanska lista Jedinstvo, Demokrate…, dok su iz vladajuće koalicije okupljene oko Demokratskog fronta ranije poručili da neće doći.

Prisustvuju potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković, lider SD-a Ivan Brajović, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, lider SDP-a Raško Konjević, predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, predstavnici albanskih partija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj, Srđan Pavićević iz Civisa, Miodrag Lekić iz Demosa, potpredsjednik URE Goran Đurović i Boris Bogdanović iz Demokrata.

Podsjetimo, Bečić je, u pozivu upućenom predsjednicima partija vlasti i opozicije, naveo da je ubrzanje evropskog puta Crne Gore, kao ključnog spoljnopolitičkog cilja oko kojeg postoji politički konsenzus u društvu i ogromna podrška građana, njihova zajednička obaveza.

„Na tom putu, naši evropski partneri imaju velika očekivanja od ovog saziva crnogorskog parlamenta, odnosno od parlamentarnih političkih subjekata vlasti i opozicije“, rekao je Bečić.

On je naveo da već duži niz godina Crna Gora ne uspijeva da reformiše izborno zakonodavstvo, deblokira v.d. stanje u pravosuđu i riješi problem kontinuiranih izbornih procesa na lokalnom nivou, koji vrlo često parališu sistem u cjelini.

Kako je kazao, upravo je za rješavanje mnogih od tih pitanja potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska većina u Skupštini.

„Samim tim, sve prethodno nameće potrebu da započnemo dijalog o predmetnim pitanjima. Da su ovi procesi laki i jednostavni, vjerovatno bi bili još ranije uspješno okončani“, navodi se u pozivu Bečića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve