Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šaranović poručio Radunoviću: Svaki naredni dan DPS vlasti u Podgorici i Pljevljima je vaša odgovornost

Drugo, dodaje on, da je teza o raspuštanju Skupštine izgovor, govori i činjenica da ste upravo Vi i Vaš kolega, visoki funkcioner DF-a, javno izjavili da se Parlament po sili Zakona i Ustava raspušta polovinom marta

Prvo, kakve veze ima preuzimanje vlasti u Podgorici i Pljevljima i poštovanje izborne volje građana sa raspuštanjem Skupštine Crne Gore? Apsolutno nema bilo kakvog dodira, kazao je poslanik Demokrata, Danilo Šaranović, reagujući na navode poslanika DF-a, Slavena Radunovića. Poslanik Demokrata poručio je Radunoviću da je svaki naredni dan DPS vlasti u Podgorici i Pljevljima odgovornost DF-a.

“Možete reći i da nećete glasate zato što je kišovito vrijeme, ali ne možete sakriti činjenicu da bi danas već bila preuzeta vlast u Podgorici i Pljevljima da ste prije 20 dana potpisali inicijativu koju smo vam uputili za ponovno izglasavanje Zakona o lokalnoj samoupravi. Da ne govorim o tome da daljim odbijanjem da potpišete zahtjev i neglasanjem za zakon omogućavate Ivanu Vukoviću da uzurpatorski vodi Podgoricu i u izbornoj kampanji za predstojeće izbore”, rekao je Šaranović.

Drugo, dodaje on, da je teza o raspuštanju Skupštine izgovor, govori i činjenica da ste upravo Vi i Vaš kolega, visoki funkcioner DF-a, javno izjavili da se Parlament po sili Zakona i Ustava raspušta polovinom marta.

“Dalje kolega Radunoviću, mi i vi nemamo dovoljno poslanika za skraćenje mandata Parlamentu, a vi imate zajedno sa onima koji žele skraćenje više od 2/3, pa nam nije jasno što čekate? Ili ponovo tražite izgovore? Plus je odlukom predsjednice Skupštine o raspisivanju predsjedničkih izbora onemogućeno spajanje predsjedničkih i parlamentarnih izbora, tako da je i taj izgovor arhiviran”, naglasio je poslanik Demokrata.

Šaranović je kazao Radunoviću da oni (Demokrate) u avgustu, “iako ste bili krenuli zajedno sa nama da srušite 43. DPS Vladu”, nijesu, naglašava poslanik Demokrata, odustali kada ste “vi naprasno u poslednjem trenutku odustali”.

“Nastavili smo odlučno i ispunili ono što smo obećali – DPS Vlada će pasti i DPS se neće više pitati. Mi kad negdje krenemo, ne stajemo i ne tražimo izgovore, ali dobro pamtimo i pouke još bolje izvlačimo”, poručio je on.

Šaranović je još jednom pozvao da se izglasa Zakon o lokalnoj samoupravi.

“Još jednom vas pozivamo da izglasamo zakon koji omogućava da za par dana Podgorica i Pljevlja budu oslobođeni, jer je svaki naredni dan DPS vlasti u tim gradovima vaša odgovornost”, zaključuje Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
23.01.2023-18:45 18:45

Saran-ekstremista..ne moze da saceka Ustavni sud?

Vinuška
23.01.2023-20:38 20:38

Šaran dimljeni