Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Saradnja Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva vrlo sadržajna i kvalitetna

Injac je izrazila zadovoljstvo zbog realizacije sastanka i zahvalila se na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizacije aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore (VCG)

Ministarka odbrane Olivera Injac, sastala se sa državnom ministarkom u Ministarstvu odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Anabel Meknikol Goldi, i poručila da je saradnje ove dvije zemlje vrlo sadržajna i kvalitetna.

Injac je izrazila zadovoljstvo zbog realizacije sastanka i zahvalila se na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizacije aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore (VCG).

Naglasila je da je saradnja dvije zemlje vrlo sadržajna i kvalitetna, ističući da će školovanje i usavršavanje pripadnika Vojske Crne Gore na renomiranim vojno-obrazovnim institucijama UK i dalje biti prioritet u okviru bilateralne saradnje.

Ministarka obrane je izrazila zahvalnost na donaciji opreme za traganje i spasavanje, naglašavajući da će pomenuta donacija dodatno unaprijediti kapacitete MO i VCG u aktivnostima podrške civilnim strukturama i građanima Crne Gore.

Injac je podsjetila da će Crna Gora nastaviti da unaprjeđuje svoj odbrambeni sistem planiranom dinamikom, bez obzira na trenutne finansijske izazove.

Goldi je istakla spremnost britanske strane da pruži podršku Crnoj Gori u daljem unaprjeđenju kapaciteta i resursa crnogorskog odbrambenog sistema.

Izrazila je uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo i Crna Gora nastaviti uspješno da sarađuju i intenziviraju saradnju u narednom periodu jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata.

Goldi je kazala da je Crna Gora demonstrirala spremnost da pruži kvalitetan doprinos kolektivnom sistemu odbrane i istakla opredijeljenost svoje zemlje da pruži pomoć i podršku zemljama Zapadnog Balkana u cilju promocije stabilnosti regiona i Evrope u cjelini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve