Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SAO Budva

Portal Aktuelno otkriva scenario koji se sprema za prijestonicu crnogorskog turizma

Najagresivniju kampanju uoči izbora 30. avgusta opozicija vodi u Budvi. Svjesni da su njihove šanse na državnom nivou male, većinu raspoloživih sila i resursa DF i Demokrate su bacili na taj grad. Prema pouzdanim informacijama, u igri je plan osvajanja vlasti u Budvi i pretvaranja te opštine u uporište borbe sa centralnom vlašću. Drugim riječima, stvaranja svojevrsne „Srpske Autonomne Oblasti“- SAO Budva.

Bato Carević sa svojim duhovnim ocem Amfilohijem Radovićem: Sa čašom u ruci kuju plan za osnivanje bastiona srpstva iz kojeg će se organizovati buduće akcije za sabotiranje države

Događaji u Budvi nakon stvaranja nove lokalne parlamentarne većine svjedoče da se DF i Demokrate nijesu pomirile sa gubitkom vlasti u metropoli crnogorskog turizma. U Kotoru je opozicija nakon gubitka većine relativno brzo prihvatila novu realnost. Ali se u Budvi  do dan danas nastavljaju pokušaji upada u Skupštinu, sa ciljem da se blokira rad nove lokalne vlasti i spriječi isplata nagomilanih dugova.

Glavne nade DF i Demokrata su vezane za predstojeće izbore. Kampanja koju opozicija vodi u Budvi je najagresivnija od svih ostalih gradova. Toliki broj bilborda sa likom Marka Carevića i plakata sa parolama Demokrata se ne može sresti u bilo kom drugom crnogorskom gradu.

Prema informacijama iz krugova bliskih rukovodstvu opozicije, njihove šanse za pobjedu u većini opština sem Budve, kao i na državnom nivou su – skoro nikakve. Zato je odlučeno da se predizborna kampanja skoncentriše na Budvu i upravo da se tu preusmjere sile i sredstva dobijena uglavnom iz stranih i crkvenih izvora.

Cilj nije samo povratak opozicije na vlast u Budvi. U igri je mnogo ozbiljniji plan: osvajanje Budve i pretvaranje te primorske opštine u uporište borbe sa centralnom vlašću. Riječ je o formiranju svojevrsne SAO Budva sa posebnim vezama sa Srbijom i Rusijom.

Slična ideja sa formiranjem „Šušanjske narodne republike“ je lansirana i uoči izbora 2016. godine. I tada je bilo važno da „pobunjenička teritorija“ bude na obali Jadrana – vjerovatno da bi lakše stizala pomoć sa strane. Tada se od „Šušanjske narodne republike“ odustalo, jer se DF okrenuo ozbiljnijem projektu sa Šišmakovom i Sinđelićem u glavnim ulogama. Sada tu ideju pokušavaju da reinkarniraju – ovoga puta u Budvi.

U realizaciji plana SAO Budva, DF ozbiljno računa ne samo na Demokrate nego i na druge opozicione snage, prije svega na URA-u koja im je i ranije pomogla da dođu na vlast u Budvi. Za to će im trebati samo „sitnica“ – da URA i ostali prihvate da budu dio SAO Budva.

R.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
25.08.2020-20:03 20:03

Gospodo iz urednistva ‘Aktuelno”moram Vas malo “dopuniti”sto se tice Budve mada i na nivou nase Drzave.Uz pomenute pometine i privjesak URA koji na papiru vodi Nemanja Abazovic glavnu ulogu “igraju”vlasnici posrnulog koncerna “vijesti” Don Mikeli lupez Perovic Miodrag i govece s krstenicom Ivanovic Zeljko dosljak iz Srbije( okolina Krusevca-carapan)e taj dvojac nistavcina cini sastavni dio srpsko-cetnicke ultranacionalisticke skalamerije,samo ne znam kako ce medju Budvanima izaci stara kokoska Bozena Jelusic ofucana manekenka,no ko nema obraza i casti moze i sa Batom mazacem kamiona.