Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Sandra Radević i Nikola Prodanović imenovani za Bečićeve savjetnike

Administrativni odbor usvojio je na današnjoj sjednici predlog predsjednika Skupštine Alekse Bečića da za savjetnike predsjednika imenuje magistra međunarodnih odnosa i diplomatije Sandru Radević i diplomiranog pravnika Nikolu Prodanovića

Administrativni odbor usvojio je na današnjoj sjednici predlog predsjednika Skupštine Alekse Bečića da za savjetnike predsjednika imenuje magistra međunarodnih odnosa i diplomatije Sandru Radević i diplomiranog pravnika Nikolu Prodanovića.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Sandra Radević rođena je 3.11.1985. godine u Podgorici. Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Budvi. Dobitnica je diplome Luča. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija stekla je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija.

Na istom fakultetu i smjeru je i magistrirala 2011. godine. Bila je predsjednica studentske organizacije MAPSS (Crnogorsko udruženje studenata političkih nauka), u okviru kojeg je realizovala edukativne radionice, panel diskusije i seminare, posebno iz oblasti međunarodnih odnosa i diplomatije. Bila je članica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U toku studiranja bila je polaznica brojnih edukativnih programa, među kojima se izdvajaju Škola za ljudska prava i Škola demokratije. Završila je školu za usavršavanje italijanskog jezika Leonardo da Vinči u Rimu, u trajanju od tri mjeseca.

Tečno govori engleski, a u radu se služi italijanskim i ruskim jezikom.

Nikola Prodanović rođen je 27. aprila 1992. godine na Cetinju. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Ulcinju. Dobitnik je diplome Luča. Osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, studijski program – Bezbjednost i kriminalistika, završio je 2016. godine. Diplomu postdiplomskih specijalističkih studija, studijski program – Kriminalističko suprostavljanje savremenim oblicima kriminaliteta, na istom fakultetu stekao je 2017. godine.

Višu stručnu školu ”Policijska akademija” u Danilovgradu, kao drugi u klasi po uspjehu, završio je 2015. godine. Posjeduje potrebne sertifikate o obavljenom stručnom usavršavanju.

Radni odnos započeo je 2016. godine u Upravi policije, gdje je bio raspoređen na određene dužnosti u Protivterorističkoj jedinici.

Posjeduje značajan broj sertifikata o završenim obukama i seminarima. Sa uspjehom je završio: usko specifičnu obuku sa komandantom RAID-a (Specijalne jedinice Francuske) u vezi sa masovnim ubistvima u terorističkim napadima, sa osvrtom na upotrebu NRBC-a (nuklearnog, radiološkog, biološkog i hemijskog naoružanja); obuku pod nazivom “Taktika borbe u bliskom prostoru (CQC)”, organizovanu i izvedenu od strane instruktora američke Jedinice za specijalne operacije Foke (Seal team IV); obuku pod nazivom “Taktike intervencija napadnih timova u rješavanju talačkih situacija, realizovanu od strane instruktora specijalne jedinice Francuske (RAID); obuku pod nazivom “Borbeno ronjenje sa zatvorenim krugom disanja”, organizovanu i izvedenu od strane američke Jedinice za specijalne operacije Foke (Seal team).

Majstor je karatea 1. DAN i majstor Ju Jutsu sporta 1. DAN. Postizao je vrhunske rezultate u borilačkim sportovima na domaćim i međunarodnim takmičenjima. U Ju Jutsu je višestruki prvak Crne Gore i Srbije i Crne Gore i osvajač mnogih turnira, dvostruki prvak Balkana, peti na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2014. godine. Bio je trener seniorske Ju Jutsu reprezentacije Crne Gore 2015. i 2016. godine.

Bio je član ekipe Protivterorističke jedinice na Svjetskom takmičenju specijalnih jedinica 2019. i 2020. godine organizovanom u UAE – DUBAI, sa kojom je (2019. godine) među 60 elitnih policijskih jedinica osvojio visoko deveto mjesto.

Služi se engleskim i albanskim jezikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
08.04.2021-23:20 23:20

Ako ste ekstremni nacionalisti ka BECIC onda imamo razlog da uvedemo i nastavu u skoli da ucimo djecu kako da budu ekstremni nacionalisi bjezite bruke fasisticke puni ste zla i mrznje cim ste prihvatili da budete BECICU savjetnici !Daleko nam kuca od vase!