Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Sančez uvjeren da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti proces EU integracija

Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti. Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se sinoć sa španskim premijerom i predsjednikom PSOE Pedrom Sančezom na marginama Kongresa Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu.

“Tokom sastanka uz kratak osvrt na regionalna, evropska i globalna kretanja, razmjenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u dvije države, i društvenim izazovima kada se radi o sprovođenju reformi”, saopšteno je iz DPS-a.

Đukanović je upoznao domaćina sa ključnim pitanjima na koja političke elite moraju dati odgovore kako bi se izašlo iz institucionalne krize u Crnoj Gori, ističući da su vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje.

“Sančez je zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija. Osim toga, pozdravio je napore predsjednika Đukanovića da i u otežanim okolnostima ostaje bezrezervno posvećen evropskoj perspektivi Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti. Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve