Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Šaljivdžija Dritan, delije i pravda od 55 inča

U danu kad je intenzivno emitovao svoje šaljivdžijske performanse Dritan je uradio i jednu dobru stvar – položio je kamen temeljac za Kliniku za mentalno zdravlje. Tamo će biti pružena pomoć brojnim frustriranim likovima koji sve češće na javnoj sceni pokazuju ozbiljne simptome

Piše: Goran Popović

Nakon što je, prilikom još jednog akutnog napada autokratskog virusa na njegovo mentalno zdravlje, lažni premijer Dritan mali zaprijetio Gradskoj RTV da će je blokirati, kao i sve druge medije koji nijesu režimski, iz njegovog kabineta stigla je dijagnoza da je on zapravo šaljivdžija. Istina, uspio je da nasmije nekoliko veselih novinara sa niskim estetskim i profesionanim kriterijumima, pa je tako ohrabreni komičar Dritan nastavio sa iracionalnim opservacijama realnosti koja ga okružuje nadajući se da će se još ponekom dopasti njegov bizarni cirkuski nastup.

Tako je, odgovarajući na opasku predsjednika Đukanovića da će premijeru „suditi birači, sudovi i istorija“, Dritan konstatovao da su birači „već presudili“ Milu. Pa da vidimu tu presudu. Đukanović je  na predsjedničkim izborima 2018. godine osvojio 180.274 glasa, kao svih šest ostalih kandidata zajedno – plus još oko 30.000 glasova. Potom je njegov DPS na „istorijskim i oslobodilačkim“ parlamentarnim izborima 2020. godine dobio 143.548 glasova, najviše od svih učesnika tog izbornog procesa i osvojio najviše poslaničkih mjesta – 30.

Dritanova URA, zajedno sa dr Pavićevićem, koji, kako su objavili mediji, ima ekran od 55 inča, dijagonalno, osvojila je na tim izborima 22.697 glasova i četiri mandata u paramentu. Sedam puta manje od Milovog DPS-a. Eto, to je bila presuda birača.

U danu kad je intenzivno emitovao svoje šaljivdžijske performanse Dritan je uradio i jednu dobru stvar – položio je kamen temeljac za Kliniku za mentalno zdravlje. Tamo će biti pružena pomoć brojnim frustriranim likovima koji sve češće na javnoj sceni pokazuju ozbiljne simptome.

Među njima je, svakako, Joanikije Mićović koji je krenuo u rušenje mauzoleja na Lovćenu. Sačekaće, veli, samo dok još Crnu Goru očisti od partizana i ustaša, pa će je tako očišćenu, multiČetničku, što bi rekao Aeksandar Radoman, prevesti u „Srpski svet“, sve sa Karađorđevićevom kapelom na vrh Lovćena. Baš za posmatranje…

Na Jonaikijev poziv već su se odazvali neki sa sličnim problemima, kao što su Delije – Sever i uplatile mu 2.000 eura za gradnju kapele. Inače, Delije su eklatantan primjer haotičnog mentalnog sindroma naših sjevenih susjeda, te ozbijnih frustracija u srpskom faktografskom i povjesnom verifikovanju vlastite uloge u zbivanjima na Balkanu. Minulim i aktuelnim. Zajedno sa domaćim nam izdajnicima.

Jer, ako to još neko ne zna, delije su bile pripadnici elitnih jedinica Osmanskog carstva, a vjekovima poslije navijači FK „Crvena zvezda“ okitili su se baš tim imenom?! S druge strane, isti ti navijači odani su slavnom komunističkom simbolu – crvenoj zvijezdi petokraki, iako se s ponosom deklarišu kao ekstremni srpski nacionalisti, četnici, žestoki protivnici komunista, što zorno pokazuju redovnim skandiranjem: Nož, žica, Srebrenica! Pa vi sad viđite ko je tu lud, ko zbunjen, a ko normalan…

Minule neđelje nastavljena je kod nas borba za pravdu, a protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ispostavilo se da se borba za pravdu sad mjeri inčima, a stigli smo do 55. To je otprilike nešto manje od metar i po. Dritan je, po običaju kad su u pitanju njegovi saradnici, rekao da će se „time baviti nadležni organi“, bez likovanja o dostizanju pravde, ali je zaprijetio i medijima koji se usuđuju da dikredituju, je li, dokazane borce protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Jer, Dritanova percepcija pravde su hapšenja samo onih sa „njegovog spiska“. Hapšenja koja sa vidnim ushićenjem najavljuje.  Njegov problem je što pogrešno misli da se ovim neselektivnim hapšenjima dostiže pravda. Naprotiv, do pravde se dolazi pravosnažnim sudskim presudama, a svi njegovi dosadašnji pokušaji „dostizanja pravde“ teško da će se u skorije vrijeme iz istražnog zatvora preseliti u sudnice.

Treba se prisjetiti samo slučaja zaplijenjenog kokaina u Zeti, što je Dritan slavodobitno objavio još kao Zdravkov potpredsjednik. Osumnjičeni Krstovići su skoro godinu u istražnom zatvoru, a optužnice još nema. Ustavni sud je prije desetak dana, obrazlažući stav da se Budimir i Marina Krstović neosnovano nalaze u pritvoru, naveo da još nema ni osnovane sumnje da su ovi optuženi odgovorni za šverc 1.206 kilograma kokaina, a što je značajno sa stanovišta materijalno pravnog uslova za određivanje i produžavanje pritvora. Pritvor im je nakon toga opet produžen?!

To je ta Dritanova pravda. Ovi što nijesu na njegovom spisku mogu slobodno da gledaju ekrane od 55 inča. Po dijagonali…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
30.07.2022-18:06 18:06

Aj sa srecom prvi stanovnik/pacijent ce biti Albanski cetnik Abazdovici sto vele veljesrbi “ako bog da” u svaku rijec i recenicu,e bog ce vam dati ono preko dva.