Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šainović: Sramna dešavanja u Policijskoj Akademiji, Crna Gora finansira sopstveni sunovrat, očekujemo ostavke

Ova država je, prije svega, omogućila školovanje a sjutra i posao svim tim mladićima, od novca svih građana Crne Gore a ne bilo koje druge države. Ne treba biti imati posebnu pamet i filozofiju već samo osonovno kućno vaspitanje i čestitost da ne ''grizeš ruku koja te hrani'' ili ''sječeš granu na kojoj sjediš''

Snimak slavlja učenika u internatu Policijske akademije u Danilovgradu zbog poraza njihove države Crne Gore na rukometaškoj utakmici sa Srbijom, uz nacionalističke pjesme o Srbiji i Kosovu, sramna su i opasna slika onoga šta ovaj režim radi crnogorskoj državi i društvu. Ikonografiju šovinizma i zla 90-ih vlast je legitmisala još odavno, a sad je uvodi i u institucije sistema, kazao je generalni sekretar Liberalne partije, Esad Šainović. 

Prema njegovim riječima, ova država je, prije svega, omogućila školovanje a sjutra i posao svim tim mladićima, od novca svih građana Crne Gore a ne bilo koje druge države. Ne treba biti imati posebnu pamet i filozofiju već samo osonovno kućno vaspitanje i čestitost da ne „grizeš ruku koja te hrani“ ili „sječeš granu na kojoj sjediš“.

“Kako možemo očekivati od ovako indoktriniranih kadrova kojima se već na ovom nivou obrazovanja ispiraju mozgovi mržnjom prema svojoj zemlji, da sjutra štite ustavni poredak, zakone i ljudska prava u Crnoj Gori i integritet svih njenih građana, svih vjera i nacija”, poručio je Šainović.

Međutim, ističe, ovo mnogo ne čudi imajući u vidu da je na čelu resora obrazovanja Vesna Bratić, samoproklamovana „žena četnik“ koja ne može osjećati ovu zemlju kao svoj dom jer je njen građanin postala tek prije nekolko godina.

“Dodatno, v.d. direktora Akademije Svetomir Knežević je čovjek koji se, takođe, na društvenim mrežama pohvalio svojim ranim radovima gdje se u nacionalističkom zanosu, sa sve šajkačom na glavi, bori za srpski svet jo prije 30 godina. Kako očekivati da se i učenici drugačije ponašaju? Valjda je sada svima jasna dubina posrnuća Crne Gore u ovih godinu dana, koja nema veze sa tim koja partija ima većinu, već sa potpunim civilizacijskim posnućem koje Crnu Goru ponovo pokušava da gurne u sunovrat i mrak”, kazao je generalni sekretar Liberalne partije.

On naglašava da, ukoliko se svi akteri vlasti, a naročito oni koji neuspješno glume demokratske, građanske i proevrospke partije, ne ograde od ovakvih postupaka i hitno ne pokrenu smjenu ministarke Bratić i direktora Kneževića, u paketu već na prvoj sjednici Skupštine Crne Gore, oni će samo potvrditi da su zapravo poslušnici onih koji su ih i doveli na vlast iz centara moći iz regiona. crkve, šovinističkih i militantnih krugova i neformalnih centara moći.

“Crna Gora predugo toleriše praksu da direktno pomaže, finansira i održava u životu sve one koji joj otvoreno rade o glavi, pa ako oni nemaju moralni problem da udobno žive od ove države dok joj kopaju raku, vrijeme je da država njima kaže stop”, zaključio je Šainović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve