Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Šainović: Revašizam u RTCG neviđen od devedesetih, umjesto naučno-obrazovnog programa vjerski skupovi

''U sekularnoj i građanskoj državi, umjesto da djeci predstavljaju naučno-obrazovne programe i inovativne sadržaje koji će ih pripremiti za život u savremenom svijetu, oni su prinuđeni da slušaju retrogradne ideje i ideologije prošlog vremena''

Politika koju sprovodi nova uprava javnog servisa RTCG skandalozna je i neviđena od devedesetih godina. Sad je već očigledno da je takva politika plod revanšizma, neiskustva ali i poslušnosti prema mentorima koji su i instalirali novu upravu javnog servisa, ocijenio je generalni sekretar Liberalne partije Esad Šainović.

”Nadali smo se da će dolaskom nove uprave, naročito direktora iz civilnog sektora, makar malo unaprijediti i osavremeniti RTCG, umjesto toga mi svjedočimo sunovratu i potpunom urušavanju sistema. Kako drugačije tumačiti neviđen rez i smjenu svih rukovodećih kadrova, dugogodišnjih profesionalaca u medijima, koji već decenijam uspješno vode ne samo RTCG već i niz drugih nezavisnih medija. Ljudi koji su izgrađeni novinari i priznati u svojem poslu, očigledno nijesu odgovarali upravi RTCG jer su prepoznati kao građanski i evropski opredijeljeni pojedinci, pa se plašimo da će na njihova mjesta dovesti “podobnije” kadrove kalibra nove direktorice Filmskog centra, strane državljanke i poslanice neofašističkog pokreta “Dveri” koji čak ni u Srbiji nema prostora zbog otvoreno fašističkih i ljotićevskih stavova”, kazao je Šainović.

On smatra da su sve to odmah potvrdili nakon masovne kadrovske čistke iz RTCG emitovanjem ustoličenja mitropolita Crkve Srbije u Beranama, uz sve pozdrav “Poštovani gledaoci, pomaže Bog”.

”U šta se pretvara Javni servis tek ćemo, bojim se, svjedočiti u vremenu pred nama. U sekularnoj i građanskoj državi, umjesto da djeci predstavljaju naučno-obrazovne programe i inovativne sadržaje koji će ih pripremiti za život u savremenom svijetu, oni su prinuđeni da slušaju retrogradne ideje i ideologije prošlog vremena”, zaključio je Šainović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve