Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Šahman: Proevropska i manjinska vlada bi riješila trenutne političke probleme

Napomenuo je da je poražavajuća činjenica da je stopa mortaliteta veća u odnosu na stopu nataliteta

Proevropska i manjisna vlada može da riješi trenutne političke probleme, ocijenio je Sead Šahman, član Glavnog odbora Bošnjačke stranke.

“Ako do dogovora ne dođe, rješenje su izbori pa da vidimo kako ko stoji na političkoj sceni”, naglasio je Šahman gostujući u Pressingu na Gradskoj TV.

Smatra da o rokovima za dogovor parlamentarne većine i premijera Zdravka Krivokapića, ne treba govoriti, već akcenat treba da bude na dogovoru.

Komentarišući ublažavanje mjera protiv širenja koronavirusa, Šahman je naveo da treba naći balans između zdravlja i privrednih aktivnosti.

“Država pokušava da nađe mehanizme. Da li mogu biti bolji – vjerovatno da da”, naveo je on.

Šahman je rekao da BS insistira da se popis stanovništva ne održi ove godine.

“Društvo je u Crnoj Gori polarizovano. Etničke tenzije su dovedene do usijanja. Treba da dođe do stabilizacije. BS nije protiv popisa. To je statistički model za provjeru demokratskog sazrijevanja ali samo kada se za to steknu uslovi. Ti uslovi podrazumijevaju koncenzus, smanjenje etničkih tenzija i vraćanje tekućem životu”, rekao je Šahman.

“Ovo vrijeme nije adekvatno za održavanje popisa. Bolje da se obavi na proljeće naredne godine”, istakao je Šahman.

Napomenuo je da je poražavajuća činjenica da je stopa mortaliteta veća u odnosu na stopu nataliteta. Na pitanje kako se BS nosi sa tim problemom obzirom da je na vlasti u pojedinim opštinama na sjeveru Crne Gore, Šahvan je kazao:

“Pokušavamo da kroz investivije privučemo dijasporu i sprovedemo aktivnosti koje će dovesti ljude i otvoriti radna mjesta, ali za to je potrebna saradnja sa izvršnom vlašću. Spremni smo da sarađujemo”.

On je naveo da će najavljena poskupljenja naftnih derivata drastično uticati na standard života građana.

“Postkupljenje goriva i osnovnih životnih namirnica su socijalno-ekonomska pitanja koja treba rješavati u okviru institucija sistema”, rekao je Šahman,

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve