Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo finansija: SAD se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori

Spajić se, podsjećamo, nalazi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar poručio je da SAD podržavaju aktuelnu Vladu Crne Gore, sve dok Vlada premijera Zdravka Krivokapića bude posvećena evroatlantskom putu i beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije i ekonomskom boljitku građana.

“Svaka vlada koja je na tom putu ima podršku SAD“, poručio je Eskobar, na sastanku sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Spajić se, podsjećamo, nalazi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

SAD su, saopšteno je iz Ministarstva, pohvalile ekonomske rezultate Vlade CG u 2021. uključujući najveći ekonomski rast u Evropi kao i reformski iskorak napravljen kroz programe “Evropa Sad!”, “Montenegro Works”, rješavanju gorućih naslijeđenih problema kao što su hedžing aranžman kredita kineske Eksim banke, zaključeno je na sastanku.

Eskobar je, navode, naglasio da SAD poštuju demokratsku volju građana Crne Gore i da se neće miješati u unutrašnje političke procese u Crnoj Gori.

Mininstar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić zahvalio je SAD na podršci i informisao Eskobara o narednim reformskim koracima Vlade Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve