Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šabović: Sekulović da odgovori zašto nema mjesta za Bošnjake

Mirza Šabović iz plavskog SDP-a, pozvao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da objasni građanima Opštine Plav, ali i široj crnogorskoj javnosti, zašto licima  bošnjačke nacionalnosti nijesu produženi ugovori o radu u filijalama koje posluju pod ovim ministarstvom

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović treba da objasni građanima Opštine Plav, ali i široj crnogorskoj javnosti, zašto osobama bošnjačke nacionalnosti nisu produženi ugovori o radu u filijalama koje posluju pod tim ministarstvom, saopštio je danas Mirza Šabović iz plavskog odbora Socijaldemokratske partije.

Kako kaže, u plavskoj filijali za upravne poslove, državljanstvo i strance, produžavaju se ugovori osobama koje nisu bošnjačke nacionalnosti, dok su dvojica Bošnjaka, (od kojih jedan ima više od tri godine radnog iskustva u MUP-u), ostali bez posla, odnosno, njima ugovori o radu nisu produženi.

“Dakle, prema informacijama kojima raspolažemo, u ovoj filijali je po osnovu ugovora na određeno radno vrijeme bilo angažovano troje lica i to od strane bivšeg menadžmenta Direktorata za građanska stanja i lične isprave, da bi se samo jednom od tih lica od strane novog menadzmenta produžio ugovor o radu”, naveo je Šabović.

Ocjenjuje da nije jasan model, niti zakonski osnov za takvu odluku Ministarstva unutrašnjih poslova, jer predlozi za produžavanje radnog angažmana koji su poslati od strane plavske filijale odnose se na tri osobe, od kojih su dvojica Bošnjaci i Sekulović nije stavio potpis na rješenje o produžavanju ugovora o radu upravo za njih.

Šabović navodi da ni u Odjeljenju bezbjednosti u Plavu situacija nije bolja.

“Dodatno nezadovoljstvo građana opštine Plav izazvala je i činjenica da jednom od Bošnjaka u starešinskom sastavu policije u Plavu nije produžen ugovor o radu. Riječ je o službeniku koji je pokrivao poslove pomoćnika komandira saobraćajne policije i radno je angažovan u ovom državnom organu još od 2017. godine. Ovakvom odlukom resornog Ministarstva dodatno se remeti već narušena nacionalna struktura u plavskom odjeljenju bezbjednosti”, smatra Šabović.

Po istom aršinu, kaže, ugovori o radnom angažmanu nisu produženi službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, širom Crne Gore.

“Građani opština širom Crne Gore saglasni su da je samo iz nekog Sekuloviću znanog razloga, jedan broj zapošljenih ostao radno angažovan, dok ostali iz reda bošnjačkog naroda i onih koji su bili i ostali vjerni Crnoj Gori poslati kući”, dodaje.

Potrebno je, poručuje, ukazati na ovakve ”fenomene” jer se njima podrijevaju temelji građanske Crne Gore.

“Mislim da bi najpametnije bilo da Sekulović objasni Bošnjacima u Plavu, ali i cijeloj Crnogorskoj javnosti o čemu se ovdje radi, da li je u pitanju politički revanšizam ili jednostavno nedostatak senzibiliteta za nacionalne manjine(da ne kažem nacionalizam)? Jer zaista drugog objašnjenja nema”, rekao je Šabović, zaključujući da će se, ukoliko taj problem Vlada ne shvati ozbiljno i pomenutim službenicima u Plavu i širom Crne Gore po istom modelu ne produže ugovori kao i njihovim kolegama, obratiti Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori i razmotriti ostale zakonom garantovane metode iskazivanja građanskog nezadovoljstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NIKŠIĆKI
05.06.2021-19:44 19:44

pa zamijeniće ih bošnjaci iz fronta i sve je ok.

Strme
06.06.2021-20:23 20:23

Zato sto su zastidje- lojalni podrzachi DRPS a..! Nema nijesu sceli s novom vlascu, neka se tornjaju sad sebe..