Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Šabović poručuje URI: Ili oborite Vladu u najboljem interesu građana Crne Gore ili ćutite

Zanimljivija je, dodaje, logika na osnovu koje Abazović izvlači svoje političke zaključke kada je u pitanju formiranje koalicija

Dritan Abazović i tkz. Građanski pokret URA ne posjeduju političko moralni kredibilitet da dijele lekcije bilo kome, a ponajmanje SDP-u sa kime će formirati vlast na lokalnom ili državnom nivou, kaže Mirza Šabović iz Socijaldemokratske partije.

“Podsjetio bih gospodina Abazovića, da je SDP Crne Gore, kao manji koalcioni partner 2016. godine, napustio benifite vlasti, usled političko prinicipijelnih razloga, odnosno neslaganja kada je u pitanju upravljanje državom i državnim resursima i da je zadnjih šest godina proveo u opoziciji, što je jedinstven primjer na političkoj sceni u Crnoj Gori, tako da, niti on lično, niti bilo koja druga politička partija danas, ima kredibilitet da kritikuje koalicione izbore SDP-a”, navodi Šabović.

Zanimljivija je, dodaje, logika na osnovu koje Abazović izvlači svoje političke zaključke kada je u pitanju formiranje koalicija.

“A izgleda ovako ”u redu je da on (Abazović) sa onima sa kojima ima suštinski i u samoj osnovni, dakle fundamentalno različit programsko-ideološki koncept (barem formalno), a odnosi se na, negiranje suverene države, negiranje nacije, negiranje državnih simbola, negaciju vjerskih prava, negiranje genocida,i sl. formira vlast na lokalnom i državnom nivou, međutim, po njemu (Abazoviću) nije u redu da SDP koji programski ne podržava takav sistem vrijednosti kakav baštine kolicioni partneri URE, bude u koaliciji sa partijama programski slične ili iste društveno-političke provenijencije.

Upravo zbog neprincipijelnih koalicija, pogledajte šta imamo danas, manje-više svi konstituenti vlasti oštro krtikiuju aktuelnu vladu koja je suštinski ‘pala’ ali formalno, u nedostatku političke hrabrosti a usled velike želje za vlašću, niko od njih ni ne pomišlja da je obori.

Na kraju, ukoliko Abazović ili bilo ko drugi iz vladajuće većine želi politički kredibilitet (ako je to još uvijek moguće povratiti u slučaju URE) on se u politici zaslužuje konkretnim djelima, prilika za to je glasanje o nepovjerenju Vladi, ili oborite Vladu u najboljem interesu građana Crne Gore ili ćutite”, zaključuje Šabović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve