Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ruski portal najavljuje akciju u Crnoj Gori – da se okrene Istoku

Opozicione stranke izabrane 30. avgusta su, zapravo, prevarile svoje građane. Na vlast su došle pod proruskim parolama, suprotstavljajući se Đukanovićevoj politici, ali na kraju plešu po njegovoj mjeri – tvrdi danas Военное обозрение (Vojni pregled).

Priredio: Vladimir Jovanović

Opozicione stranke izabrane 30. avgusta su, zapravo, prevarile svoje građane. Na vlast su došle pod proruskim parolama, suprotstavljajući se Đukanovićevoj politici, ali na kraju plešu po njegovoj mjeri – tvrdi danas „Военное обозрение” („Vojni pregled”).

Pozivajući se na Andriju Mandića, kao svijetli primjer lojalnosti Kremlju, ovaj ruski portal navodi:

„Posljedice kursa ‘Za Evropu – protiv Rusije’ veoma dobro se ośećaju u Crnoj Gori u ovo kovid vrijeme. Tokom epidemije od Evropske unije nije dobila pomoć – ni lijekove, ni medicinsku opremu. Ali, nijesu se usudili da se okrenu Rusiji iz očiglednih razloga”.

„Военное обозрение”, kako se navodi u impresumu, specijalizovan je portal za aktuelne vijesti i analitičke članke o vojnim poslovima, geopolitici, vrstama naoružanja, toku i rezultatu oružanih sukoba, etc.

foto preuzeto sa Antena M

„Mala Crna Gora je izgubila najmanje dvije milijarde dolara samo iz rata sankcija s Moskvom”, tvrdi portal. „Čini se nepotrebnim govoriti o tome da šteta od podgoričkih sankcija za Rusiju iznosi nula”.

Navodi da neki „analitičari tvrde da, ako naredna turistička sezona ne bude uspješna, Crnogorci neće imati što da jedu; oni prećeruju, naravno, ali U ZEMLJI VLADA STANJE PANIČNE NEIZVJESNOSTI”.

U članku naslovljenom „Zemlja koja se uplašila: Pogubni orijentiri ‘bratske’ Crne Gore” se zaključuje:

„Teška situacija zahtijeva AKCIJU. I u ovoj maloj mediteranskoj zemlji, koja je nekada bila zaista bratska za nas, POČELI SU DA RAZGOVARAJU O OKRETANJU KA ISTOKU. Za sada samo (bivši) opozicionari i za sada ne glasno”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.01.2021-13:27 13:27

Mi smo okrenuti ka brackoj Rusiji. Rusi su prvi donijeli krompir u nase krajeve a carica Katarina poklonila konje .Bracka Rusija je apanažom izdrzavala apanazom Crnu Goru. I sunce sa istoka svako jutro izvire.Mi rovcani zahvalni smo nasoj braći a postujemo i zapad . Stara vlas se posvađala sa nasom bracom rusima i srbima i nova vlas treba da izracuna gubitak nase drzave po tom pitanju pa da oduzme dobitak uclanjenjem u agresorsku Nato alijansu!