Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rusija: Nedosljednost balkanskih kolega; Knežević: E moj Zdravko, ugasio si Plantaže i turističku sezonu jednim potezom

Samo dan nakon što je premijer Zdravko Krivokapić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim o borbi protiv koronavirusa i eventualnoj nabavci ruskih vakcina, kao i ostalim temama od zajedničkog interesa, stižu kritike iz te zemlje zbog toga što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji zbog slučaja Alekseja Navaljnog

Samo dan nakon što je premijer Zdravko Krivokapić razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim o borbi protiv koronavirusa i eventualnoj nabavci ruskih vakcina, kao i ostalim temama od zajedničkog interesa, stižu kritike iz te zemlje zbog toga što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji zbog slučaja Alekseja Navaljnog.

Podsjetimo, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borel saopštio je da su se brojne zemlje pridružile sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u okviru novog režima ograničenja za kršenje ljudskih prava. Među njima su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija.

“Ova vrsta solidarnosti još jednom je razotkrila nedosljednost i zavisnost naših balkanskih kolega”, navela je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

I poslanik DF-a Milan Knežević imao je komentar na ovaj potez Vlade.

“Prije podne tražiš Lavrovu 300 hiljada vakcina i ubjeđuješ ga da želiš najbolje odnose s Rusijom, a poslije podne joj uvodiš sankcije. E moj Zdravko, ugasio si Plantaže i turističku sezonu jednim potezom. Pozdravlяю!”, naveo je Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve