Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Rumunija je snažan prijatelj Crne Gore

“Na putu evroatlantskih i evropskih integracija imali smo kontinuiranu podršku Rumunije. Ta podrška je uvijek bila snažna, partnerska i prijateljska“, rekao je Marković koji je Nađija primio u oproštajnu posjetu i tom prilikom mu zahvalio na ličnom zalaganju za napredak Crne Gore

Crna Gora i Ruminija su partnerske i prijateljske države, koje svoje odlične političke bilateralne odnose treba da ojačaju snažnijom ekonomskom saradnjom, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadora Rumunije Ferdinanda Nađija.

“Na putu evroatlantskih i evropskih integracija imali smo kontinuiranu podršku Rumunije. Ta podrška je uvijek bila snažna, partnerska i prijateljska“, rekao je Marković koji je Nađija primio u oproštajnu posjetu i tom prilikom mu zahvalio na ličnom zalaganju za napredak Crne Gore.

Nađi je rekao da je svjedočio velikom progresu Crne Gore, te da je posebno ponosan što je za vrijeme njegovog mandata naša država postala članica NATO-a.

“Rumunija je bila, jeste i biće snažan podržavalac i prijatelj Crne Gore“, rekao je Nađi.

Sagovornici su se saglasili da je važno ostati posvećen spoljnopolitičkim ciljevima Crne Gore, da ona treba da bude snažna članica NATO-a, te država koja će predano raditi na ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve