Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

RUKOLJUB PREVARIO LIDERA PRAVE Savović uguran na protokolarnu funkciju, Milačić ostao bez kluba poslanika

Zbog pritisaka sa zapada premijer Rukoljub nije mogao da postavi ruskog čovjeka na ovako odgovornu  poziciju, ali zbog trulog kompromisa i dogovora koji je postigao sa Milačićem, morao je Savoviću da dodjeli određenu funkciju, pa makar bila i gotovo protokolarna - savjetnička. Što se Milačića tiče, iz dogovora sa Krivokapićem je izašao prevaren, bez poslaničkog kluba i ikakvih prava u parlamentu, kao uostalom gotovo svi koji su sarađivali sa aktuelnim premijerom

Imenovanje političkog direktora Prave Crne Gore Željka Savovića za savjetnika Zdravka Rukoljuba Krivokapića, donijelo je samo glavobolju kako prvom evropskom teokratskom premijeru u ovom stoljeću, tako i predsjedniku Prave Marku Milačiću.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih kabinetu predsjednika Vlade, imenovanje Savovića za savjetnika Krivokapića je rezultat trulih kompromisa koje su sklopili aktuelni premijer i lider Prave Crne Gore Milačić. Dogovor sa Milačićem premijer Rukoljub sklopio je, kako saznajemo iz izvora bliskih njegovom kabinetu, prije svega da bi se oslabio uticaj Demokratskog fronta i ojačale pozicije premijera u crnogorskom parlamentu.

Savović i Milačić: Džaba smo zastave palili, izgleda da Rukoljub radi za NATO!

”Milačić i Krivokapić su postigli dogovor da Savović dobije bitno mjesto u premiejrovom kabinetu. Osim pozicije za Savovića, premijer je obećao mjesta po dubini Milačićevoj bliskoj saradnici Isidori Krsmanović kao i kumu i funkcioneru stranke Bošku Čarmaku. Za uzvrat Milačić nije ostao u poslaničkom klubu Demokratskog fronta iako mu je to bilo ponuđeno, što je bio osnovni uslov da Krivokapić pozicionira kadrove Prave”, rekli su portalu Aktuelno dobro upućeni izvori.

Krivokapić i Savović: Nek’ si ti meni dobro došao prijatelju, da popijemo po jednu pa da ti dam položaj đe ćeš služit za ukras!

Kako nam je rečeno, glavni cilj ove političke trampe je potreba premijera Krivokapića da oslabi uticaj Demorkatskog fronta u Skupštini i da u isto vrijeme ojača svoje pozicije.

“Krivokapić je svjestan da njegova vlada neće trajati dugo, a on bi da nastavi političku karijeru. Biračko tijelo na koje bi ciljala Krivokapićeva stranka  je upravo ono DF-a, stoga mu je bilo bitno da koliko toliko oslabi njihove pozicije u Skupštini. Milačić, sa druge strane, je sada u veoma nezgodnom položaju, jer nema poslanički klub u parlamentu, a direktor njegove stranke Savović izvisio je za mjesto šefa kabineta i dobio mnogo manje značajnu funkciju savjetnika”, kazali su naši izvori.

Da li će mu Rukoljub naći novi klub?

Podsjetimo, Savović je prije sedmicu ostao pred vratima Vlade nakon što je izvisio za mjesto šefa premijerovog kabineta. Savovića su na ulazu u Vladu obavijestili da je “to mjesto već popunjeno” i da je tu zasjela druga osoba.

Kako saznajemo, ovo je bila jasna poruka da je “NATO počeo da dejstvuje” jer je jasno da je Milačićeva Prava Crna Gora formirana od strane ruske službe GRU.

“NATO nije mogao da dozvoli da “ruski čovjek” dođe na mjesto šefa kabineta gdje bi Savoviću bilo dostupno skoro sve što i premijeru. To bi onda značilo da je premijerov kabinet “protočni bojler” za prenošenje NATO tajni Rusiji”, rekli su naši izvori.

Zbog pritisaka sa zapada premijer Rukoljub nije mogao da postavi ruskog čovjeka na ovako odgovornu  poziciju, ali zbog trulog kompromisa i dogovora koji je postigao sa Milačićem, morao je Savoviću da dodjeli određenu funkciju, pa makar bila i gotovo protokolarna – savjetnička.

Što se Milačića tiče, iz dogovora sa Krivokapićem je izašao prevaren, bez poslaničkog kluba i ikakvih prava u parlamentu, kao uostalom gotovo svi koji su sarađivali sa aktuelnim premijerom.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neki
15.12.2020-15:29 15:29

ajde ti milacicu nedje drugo , znas ti dje pa pali zastave sokolu moj

DPS
15.12.2020-17:42 17:42

Nesto vam je ovaj portal bas smecarski

Baba
15.12.2020-23:44 23:44
Reply to  DPS

Ne, ti si!