Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

RTCG: Štoperica kasnila, biće utvrđena odgovornost za tehničku grešku

Menadžment Javnog servisa utvrdio nepravilnost, tvrde da niko nije favorizovan

Menadžment Javnog servisa sinoć kasno je reagovao na video zapise objavljene na društvenim mrežama u koima se vidi kako je Jakovu Milatoviću štoperica odbrojava sporije zbog čega je u jednom nastupu koji je trebalo da traje dva minuta, imao čak 44 sekundi ,,viška“.

Menadžment RTCG tvrdi da je u pitanju tehnička greška koja se pojavila u drugoj polovini emisije.

– Ne stoje konstatacije da je Javni servis bilo koga favorizovao, već su usljed tehničkih problema, kašnjenja štoperice i zvučnog signala, gotovo svi kandidati imali po 20 i više sekundi nego što je bilo predviđeno. Ovi podaci su lako provjerljivi tako da nema mjesta bilo kakvim spekulacijama o favorizovanju pojedinih kandidata. Na zahtjev menadžmenta biće utvrđena odgovornosti za tehničku grešku”, navodi se u saopštenju menadžmenta RTCG.

Analiza koju je uradio portal Pobjede, pokazuje da u drugom dijelu emisije, došlo do tehničke greške koju pominje menadžment RTCG, ali da nije tačna konstatacija čelništva Javnog servisa ,,da su svi kandidati imali po 20 i više sekundi nego što je predviđeno”.

Najveći ,,benefit“ je imao Jakov Milatović – 44 sekunde, dok je kod izlaganja Mila Đukanovića ,,prekoračenje“ inosilo 21, a kod Andrije Mandića – 8 sekundi u predviđenom intervalu od dva minuta. Ostalim kandidatima je ,,prekoračenje“ bilo zanemarljivo, tek jedna do dvije sekunde.

Zbog čega je vrhunac ,,tehničke greške“ bio baš kada je Milatović bio na redu da govori, vjerovatno će objašnjenje dati tehnička služba RTCG.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve