Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Rožajska URA: Više od polovine opštinskog novca za kupovinu školskog pribora završilo u nečijim džepovima

Pozdravljamo namjeru da se na taj način pomogne djeci, međutim, ono što posebno nas brine jeste način rukovođenja novčanim sredstvima građana, kaže Ljaić

Opština Rožaje obezbijedila je sredstva za kupovinu školskog pribora za sve prvake u Rožajama u vrijednosti od 10.000 eura, odnosno – po učeniku oko 30 eura. U rožajske osnovne škole u prvi razred ove godine upisan je 321 učenik.

“Međutim, danas, u skoro svim knjižarama, pomenuti pribor dodijeljen mališanima možemo naći po prosječnoj cijeni od 12 do 15 eura. Računice govore da je više od polovine izdvojenog novca za kupovinu školskog pribora završilo u tuđim džepovima”, saopštio je danas predsjednik rožajskog odbora Građanskog pokreta URA Husein Ljaić.

Na prvi pogled, ističe Ljaić, radi se o jednom humanom i brižnom gestu rožajske opštine.

“Kako to u lokalnoj samoupravi vole da kažu: “Ovo je finansijski izazovan period gotovo za svako domaćinstvo u Rožajama””, saopštio je on.

Kako kaže, javnost je obaviještena da je školski pribor u iznosu od 30 eura dodijeljen za 321 mališana u osnovnim školama u Rožajama.

“Pozdravljamo namjeru da se na taj način pomogne djeci, međutim, ono što posebno nas brine jeste način rukovođenja novčanim sredstvima građana i manipulacije koje se javno prezentiraju – da pribor, koji je prema realnim cijenama mnogo jeftiniji, odnosno čija cijena, zavisno od knjižare ne dostiže više od 15 eura po učeniku, naša lokalna samouprava kupuje po iznosu od 30 eura”, objašnjava Ljaić.

Kako je istakao, očekuje da će lokalna samouprava naći način da javnost informiše ko je bio zadužen i kod koga su vršili takvu kupovinu školskog pribora za učenike.

“Red je upoznati javnost sa tim. Znamo da su finansije izazov za mnoge naše funkcionere, ali je krajnje nemoralno i krajnje nehumano pljačkati građane. Svjesni smo činjenice da lokalna vlast nije u stanju oživjeti privredu i pomoći kad je preduzetništvo u pitanju, ali ovo se nije smjelo desiti, da se i na račun djece uzima, sve u korist nezasitih pojedinaca”, zaključuje predsjednik rožajske URE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
triipoevra
13.09.2021-13:50 13:50

Slika ti se ukrala na sta licis izdajice cetnicke spodobe nikad vam- Crnogorci -muslimani -hrvati -albanci posteni srbi -oprostiti i zaboraviti nece za onaj plac i ranjavanje majki djece starih !