Za političko profilisanje Predraga Sekulića, dovoljno je reći da je bio član radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. Ta radna grupa za sve vrijeme otkad je formirana, a i formirana je na nezakonit način, nije ništa uradila,  kazao je Nikola Rovčanin, portparol Demokrata.

Nikola Rovčanin

On je reagovao nakon što je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Predrag Sekulić, ocijenio da je današnja sjednica Odbora pokazala svu neozbiljnost kolega iz opozicije i nespremnost da zajedno sa njima rade na izbornim zakonima.

Rovčanin poručuje da to da ta radna grupa, u čijem je sastavu bio i Predrag Sekulić, nije ništa uradila, ne tvrde Demokrate, nego je ta radna grupa sama podnijela izvještaj u kojem je priznala da ništa nije ni uradila, ni namjeravala da uradi.

“A to samo znači da je zadatak cijelog Odbora bio da pripremi teren za još jednu izbornu pljačku. Nije slučajnost što je za taj posao DPS izabrao, između ostalih, i Predraga Sekulića, osvjedočenog izvođača prljavih poslova u korist izbornog rezultata DPS-a. I ovog puta je Predragu Sekuliću bila namijenjena jedna od značajnih uloga u procesu krađe izbora 2020. i prolongiranja izbornih reformi do nakon izbora 2020. godine, što su eksplicitno i sami priznali u izvještaju radne grupe u kojoj je bio upravo Sekulić, zbog čega upravo on ima najmanje prava da zbog bilo čega kritikuje Demokrate”, napominje on.

Rovčanin dodaje da su jasni razlozi zbog kojih su Demokrate napustile Odbor.

“Nije bilo kvoruma za odlučivanje. Ovo je specifičan odbor i za odlučivanje je potrebno 11 od 14 članova, a danas ih u odboru nije bilo dovoljno za bilo kakvo odlučivanje, pa zašto bi onda poslanici Demokrata učestvovali na sjednicama bez kvoruma i tamo gdje se fingiraju reforme? Ne bi, sigurno, ostali tamo da slušaju šta Predrag Sekulić misli o bilo čemu u kosmosu. Demokrate su na odbor došle sa ozbiljnim predlozima i dokazale vašu namjeru za opstrukcijama u izvještaju radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. A samo što je dokazana namjera opstrukcije od strane DPS-a i DF-a, zavladala je nervoza, koja se vidi i iz Sekulićevog stava”, jasan je portparol Demokrata.

Rovčanin kaže da je DPS dokazao da ne razmišlja o ozbiljnim reformama, što se vidi iz zaključka, prema kojem tek nakon održavanja izbora 2020. godine DPS i DF namjeravaju da formiraju radnu grupu koja će za zadatak imati sveobuhvatniju reformu izbornog zakonodavstva.

“To donosi odbor čiji je zadatak reforma izbornog i drugog zakonodavstva. E u toj komediji je Predrag Sekulić jedan od protagonista, ali to mu, vidimo, ne smeta da druge naziva neozbiljnim. Da zaključimo: ne prekidamo bojkot do ispunjenja Briselskog plana, jer je iz svega viđenog očigledna namjera DPS družine da pokrade još jedne izbore”, zaključio je Rovčanin.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve