Portparol Demokrata Nikola Rovčanin poručio je da ta partija neće prekinuti bojkot sve dok se ne stvore uslovi za poštene izbore.

“Iz izjave Rakočevića i njegovog neuspješnog pokušaja izvrtanja teza, može se zaključiti da DPS sam sebe tješi i daje političku anesteziju kako bi lakše podnio kapitulaciju. Ne samo što su Demokrate principijelno nastavile bojkot Skupštine Crne Gore, već su natjerale DPS da poklekne pred bojkotom”, kazao je Rovčanin.

Kako je dodao, prihvatanjem Briselskog plana, DPS je prihvatio i bojkot Demokrata kao činjenicu, jer je u tekstu ovog Plana propisano da nema povratka u parlament sve dok se ne stvore uslovi za prve fer i poštene izbore.

“Iz tog razloga, nema prekida bojkota rada Skupštine, a pošto vam ni zamke nijesu urodile plodom sad manipulacijama dajete sebi anesteziju”, naveo je Rovčanin.

Takođe, ističe on, DPS je prihvatanjem Briselskog plana priznao da postoji duboka institucionalna i politička kriza u Crnoj Gori, koja je izazvana izbornim neregularnostima i prekrajanjem izborne volje građana.

“Kolika je veličina poraza DPS-a potvrđuje i činjenica da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu ne odražava odnos snaga iz parlamenta, već su vlast i opozicija zastupljene na paritetnoj osnovi. Uz to, izborili smo znatno jaču većinu za odlučivanje – ne 7 od 14, već 11 od 14 – kako bi se maksimalno zaštitili interesi opozicije i blokirala vaša od ranije uhodana trgovina. Nema više krađe izbornih procesa. Nema više trgovine. Moći ćete samo da trgujete u supermaketima južno voće vašem odbjeglom ideologu”, poručuje Rovčanin.

Prema njegovim riječima, ne treba zaboraviti da je, zahvaljujući DPS-u, Crna Gora kao opljačkana kuća.

“Otuda je sasvim logično da lopovi žele da se priča o zavjesama na toj kući, a ne o bravi na vratima. Zato smo mi i upornim bojkotom i istrajnom politikom doveli do poništenja Gvozdenovićevog plana o dogradnji izbornih propisa i nametnuli Briselski plan koji predviđa izgradnju suštinskih i djelotvornih mehanizama za eliminisanje izborne krađe DPS-a”, kazao je Rovčanin.

Dodaje da članovi odbora u ime Demokratske Crne Gore dolaze u Odbor sa svojim rješenjima i ne pada im na pamet da se pogađaju oko poštenih uslova sa onima koji su prepoznati kao najveći izborni manipulatori na Balkanu, “jer se sa DPS-om mogu dogovarati samo kriminalci”.

“Kao što će se vašim trgovcima nametnuti lisice na ruke, tako će se i vama nametnuti zakoni, jer ste lideri izbornog kriminala. Vaši su terenski aktivisti trgovci ličnim kartama, vaši su funkcioneri štimeri za koverte, a vaši donatori majstori za javne nabavke i počinioci mobinga. Ta armija prestupnika ucijenjena je da vrši izborni kriminal i ona drži Crnu Goru u živom blatu”, naveo je Rovčanin.

S tim u vezi, Demokratska Crna Gora ulazi u rad Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu sa veoma jasnim principom – nema prekida bojkota niti će ga biti do stvaranja uslova za fer izbore.

“Dakle, fantom birači, flomasteri, partijska zapošljavanja, medijski monopol, zloupotrebe državnih resursa i druge manipulacije moraju biti prošlost, da bi građani Crne Gore imali budućnost sa vlašću izabranom slobodnom voljom njenih građana”, zaključuje Rovčanin

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve