Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Rotacija budvanske vlasti 4. januara

Sjednica Skupštine opštine Budva na kojoj će biti konstatovana ostavka dosadašnjeg predsjednika Opštine Dragana Krapovića biće, najvjerovatnije, održana, 4. januara, saznaju Dnevne novine iz vladajuće budvanske koalicije.

Prema koalicionom sporazumu koji su potpisali konstituenti budvanske vlasti, Krapović treba da podnese ostavku 29. decembra, ali je to neradni dan, pa će on to učiniti 31. ovog mjeseca.

Juče na ovu temu nije bilo moguće dobiti zvaničnu informaciju, ali nam je nezvanično saopšteno da će Demokrate ispoštovati dogovor i da će od 4. januara započeti rotacija vlasti koja je precizirana koalicionim sporazumom.

Na mjesto Dragana Krapovića će doći lider budvanskog Demokratskog fronta Marko – Bato Carević, poznati privrednik iz ovog grada.

“Jednostavno, situacija je takva. Nekoliko odbornika će tokom novogodišnjih praznika biti odsutno, ali to ne mijenja situaciju. Ispoštovaćemo sve što smo se dogovorili”, saopštio nam je jedan od odbornika Demokrata koji nije želio da mu pominjem ime.

Danas će u vladajućoj budvanskoj koaliciji biti održane konsultacije povodom zakazivanja sjednice u novom terminu, ali ovo pomjeranje ne izaziva nikakvo uzbuđenje ni u Demokratskom frontu.

“Možda se može govoriti o neodgovornosti pojedinih odbornika, jer je sjednica na kojoj će biti konstatovana Krapovićeva ostavka zakazana još prije dvije godine, koalicionim sporazumom, ali imamo uvjeravanja Demokrata da će svi, shodno dogovoru, glasati za to”, kazao nam je jedan funkcioner Demokratskog fronta.

Prema dogovoru koji je postignut nakon lokalnih izbora, od 24. decembra, 2016. kandidat Demokratske Crne Gore Dragan Krapović obavlja funkciju predsjednik opštine u prvom dvogodišnjem mandatu, a Carević treba da bude na toj funkciji u drugom dvogodišnjem mandatu, odnosno od januara 2019. godine.

Radović predsjednik Skupštine

Kada se rotacija na mjestu predsjednika opštine, ostavku će podnijeti i Đorđije Vujović, sadašnji predsjednik SO Budva, koji je iz redova DFa. Na njegovo mjesto, kako nezvanično saznajemo, doći će odbornik Demokrata Krsto Radović. U nekim ranijim kombinacijama Radović je pominjan kao najozbiljniji kandidat za potpredsjednika opštine. Očekuje se da će nakon 4. januara biti poznate sve kadrovske promjene u budvanskoj opštini.

izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve