Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Vjerske zajednice: Rok za sugestije kratak da bi mogli dati zvaničan stav

Svi prisutni predstavnici vjerskih zajednica slažu se da je rok za eventualne sugestije sa njihove strane kratak da bi mogle poslati zvanični stav.

Predstavnici manje zastupljenih vjerskih zajednica sastali su se juče u prostorijama Jevrejske zajednice Crne Gore i u konstruktivnom dijalogu razmijenili su mišljenja o predlogu Izmjena i dopuna o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

”Svi prisutni predstavnici vjerskih zajednica slažu se da je rok za eventualne sugestije sa njihove strane kratak da bi mogle poslati zvanični stav”, navode oni.

Iz ove tri vjerske zajednice su kazali da cijene napor nove Vlade i resornog ministarstva da se poboljšaju zakonska rješenja.

“Ovaj susret bio je prilika za razgovor o najavljenom predlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, te su prisutni izrazili nadu da će prilikom donošenja istog Vlada voditi računa o ravnopranoj zastupljenosti pripadnika manjinskih naroda u državnim institucijama”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali nadbiskup Barske nadbiskupije, monsinjor Rok Đonlešaj i apostolski upravitelj Kotorske biskupije sa pravnim timom, reis Islamske zajednice Rifat efendija Fejzić, sa pravnim timom, te inicijatori sastanka Nina Ofner Bokan, predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore i r. Luciano Moše Prelević, Vrhovni rabin Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve