Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Renata Bulajić izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Nikšić

Opštinski odbor je, navode iz partije, u međuvremenu, proširen sa 13 novih članica (po teritorijalnoj pripadnosti, principu mladih i po funkciji), a takođe izabrani su i drugi organi ove organizacije

Poslije uspješno organizovane Konferencije Alijanse žena DPS u Nikšiću, na kojoj je izabrano 75 članica OO AŽ DPS tog grada, kao i nakon predloženih 18 kandidatkinja i tri finalistkinje za predsjednicu, Opštinski odbor je većinom glasova izabrao Renatu Bulajić na čelu Alijanse žena u narednom mandatu.

Opštinski odbor je, navode iz partije, u međuvremenu, proširen sa 13 novih članica (po teritorijalnoj pripadnosti, principu mladih i po funkciji), a takođe izabrani su i drugi organi ove organizacije.

“Za potpredsjednicu imenovana je Ivana Nenezić, dok će funkciju sekretarke u narednom periodu obavljati Slavica Matijašević. Konstituisanjem Izvršnog odbora, koji broji 19 članica, upotpunjena je partijska infrastruktura AŽ DPS Nikšić”, naveli su iz Alijanse.

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović se tokom nedave posjete Opštinskog odbora DPS Nikšić gdje je održao sastanak sa rukovodećim strukturama te partije u tom gradu, sastao i sa predstavnicama OO Alijanse žena DPS Nikšić.

“Tokom sastanka istaknuta je važnost reforme koju naša partija sprovodi, naglašene građanske vrijednosti koje baštini ista od njenog nastanka, ali i podvučeno je da se od njih ne smije odustati, jer je to jedini put demokratske i evropske Crne Gore”, naglasili su.

Foto: AŽ DPS Nikšić

Predsjednik Đukanović je tokom posjete, kako se navodi, govorio o potrebi još većeg aktivizma, a sve u cilju odbrane temeljnih vrijednosti koji podrazumijevaju građansku, sekularnu, evroatlantsku, antifašističku, multietničku i multikonfesionalnu zajednicu slobodnih naroda i građana.

Renata Bulajić, predsjednica OO AŽ DPS Nikšić, je naglasila da u redovima Alijanse ne nedostaje energije, znanja i iskustva, i da će “žene svojom snagom pokazati da se budućnost grada pod Trebjesom neće moći kreirati bez njih”.

“Renata Bulajić, rođena je 23. decembra 1972. godine u Nikšiću, završila je Gimnaziju „Stojan Cerović“ u Nikšiću, Fakultet za turizam u Kotoru (Odsjek za turizam i hotelijerstvo) i Francuski jezik i književnost (stepen specijaliste) na Filozofskom fakultetu. Trenutno pohađa postdiplomske studije na UDG-u, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija”, istakli su iz AŽ DPS Nikšić.

Uz bogato iskustvo na polju menadžmenta ali i pedagogije, vršila je i funkciju direktorice JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić.

“Tokom ovog perioda izdvaja rad na dva projekta, važnim za unaprijeđenje uslova života unutar društvene zajednice: „Dječije čitaonice“ u sklopu Odjeljenja za djecu Biblioteke, kao i projekat namijenjen zdravoj djeci ali i onoj sa blažim smetnjama u razvoju, „Čitaonice za slabovide“ koji egzistira u okviru Odjeljenja za odrasle JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić”, poručili su iz AŽ DPS Nikšić.

Učesnica je ili organizatorka raznih humanitarnih akcija, navode iz Alijanse, naročito sa akcentom na važnost podrške djeci i mladima kao najvažnijim karikama sadašnjosti i budućnosti društvene zajednice.

“Udata i majka troje djece: FilipaStefana i Matije“, zaključili su iz AŽ DPS Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve