Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Remon Zakaria imenovan za novog šefa EBRD-a u Crnoj Gori

Zakaria ima dvojno, italijansko i egipatsko državljanstvo i EBRD timu za energetsku efikasnost i klimatske promjene se pridružio u aprilu 2012.

Remon Zakaria je imenovan za šefa kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori.

“Zaista se radujem što ću preuzeti ovu novu ulogu i što ću na terenu raditi sa sjajnim timom EBRD-a. Fokus našeg rada biće jačanje konkurentnosti privatnog sektora u zemlji, unapređenje integracija sa drugim regionalnim tržištima i ubrzanje tranzicije na zelenu energiju u Crnoj Gori. Crna Gora posjeduje nevjerovatan potencijal u obnovljivim izvorima energije i veoma ćemo se potruditi da sve prilike u tom smislu otključamo”, kazao je Zakaria.

Zakaria ima dvojno, italijansko i egipatsko državljanstvo i EBRD timu za energetsku efikasnost i klimatske promjene se pridružio u aprilu 2012.

Najprije je iz Istanbula radio na zelenim investicijama, dijalogu o politikama i na tehničkoj podršci, a zatim se 2016.godine preselio u London kako bi odatle pokrivao region juznog i istočnog Mediterana.

Nakon toga je postao rukovodilac tima stručnjaka za energetsku efikasnost i klimatske promjene, koji su se fokusirali na zelene građevine.

Zakaria dolazi u Crnu Goru nakon odlaska Jaap Sprey-a, koji se pridružuje Evropskoj komisiji u Briselu.

Do danas je EBRD u Crnoj Gori investirao 700 miliona eura kroz 74 projekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve