Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

(RE)KAPITULACIJA

Izborom Vlade juče u parlamentu, složena je i posljednja kockica u mozaiku naših burnih post-izbornih dešavanja

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Izborom Vlade juče u parlamentu, složena je i posljednja kockica u mozaiku naših burnih post-izbornih dešavanja.

To je svakako pravi trenutak da izvršimo rekapitulaciju onoga što smo dobili. Krenimo redom.

VLADA

Dobili smo Vladu koju najbolje opisuju brojni negativni epiteti: crkvena – teokratska – klerikalna – amaterska – pripravnička – eksperimentalna – nepovjerenja – nestabilna – oročena, dominantno jednonacionalna, jednovjerska, hegemonistička, okupatorska, šovinistička, anticrnogorska, velikosrpska, svetosavska …

Obilje kritičkih epiteta najubjedljivije govore da nijesmo dobili Vladu, kakvu jedino zaslužuje ova zemlja – građansku, antifašističku, svih vjera i svih nacija.

DPS

Koliko god to nekima bilo čudno i neobično, ali DPS se mnogo bolje snalazi u opoziciji nego u vlasti i nadasve ga je prijatnije i korektnije posmatrati u ovoj, svakako zasluženoj ulozi. Za očekivati je da će opoziciono čistilište blagotvorno djelovati na ovu stranku i da će joj pomoći da prevaziđe brojne slabosti, kojih se nikada nije mogla riješiti, boraveći u vlasti.

D. FRONT

Oni su najveći gubitnici ovih izbora jer su im crkva i “Vijesti” ukrali pobjedu ispred nosa i smjestili ih u poseban karantin, dok se vlast dijelila. Za očekivati je da će veoma brzo posegnuti za osvetom i rušenjem vlasti, ali prethodno za to moraju obezbijediti blagoslov svog biračkog tijela. Ne treba zaboraviti da za takav naum imaju i svoje vjerne prijatelje koji sa zadovoljstvom i iz obilja razloga, takav posao mogu uraditi za njih.

DEMOKRATE

Imaju dobru političku poziciju i mole boga da ovakvo stanje potraje, jer se utješno i dobro snalaze u osvojenom parlamentu, gradeći imidž pomiritelja. Bez većih i ozbiljnijih talasanja očekuju izbore, kad god se dese u uvjerenju da će očuvati stabilnost i eventualno jačati.

URA

Oni su uz pomoć svojih mentora odabrali put bez povratka. Ubjeđujući nas dugo u svoje plemenite namjere i spokoj, zaboravili su da je i “put do pakla popločan najboljim namjerama”.

Manjim političkim faktorima moramo poželjeti da što bolje razumiju ovo vrijeme i da se snađu u novonastalim okolnostima.

I da naslov ove objave ne bi doživjeli pesimističkim, moramo shvatiti da ovo jesu ružna i tužna vremena, ali svi koji vole ovu zemlju, dobro znaju da poslije njih, najljepše sunce sija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Branko
05.12.2020-11:35 11:35

OD JUCE SE CRNA GORA ,COJSKA,PONOSNA,GRADJANSKA I MULTIKONFENSIONALNA NALAZI NA ISTORIJSKOM ISPITU.ILI CE SREDNJI VIJEK OSTAVITI ISTORIJI ILI CE PRISTATI DA KAO NEKADA JERETICI BUDU,, SPALJENI,, U PLAMENU PRIMITIVIZMA.

Branko
05.12.2020-11:35 11:35

OD JUCE SE CRNA GORA ,COJSKA,PONOSNA,GRADJANSKA I MULTIKONFENSIONALNA NALAZI NA ISTORIJSKOM ISPITU.ILI CE SREDNJI VIJEK OSTAVITI ISTORIJI ILI CE PRISTATI DA KAO NEKADA JERETICI BUDU,, SPALJENI,, U PLAMENU PRIMITIVIZMA.

Damir
05.12.2020-11:37 11:37

Poentiranje za 10!

brano
05.12.2020-11:41 11:41

Administratire ,,probudi se,, i potrudise da ovaj portal zazivi u smislu sto veceg broja pregleda i komentara.Svakako sve u duhu postovanja tudjeg misljenja i bez neprihvatljivih komantara koji vrijedjaju bilo cije osjecanje

Bečo
05.12.2020-12:08 12:08

Ipak mislim da su Demokrate u autu na sljedećim izborima. Od svih ostalih partija narod je očekivao to zašto su se borili. Dočim Bečić sa onim riškanjem nosom po kovčegu pokojnog Rista i govorom ispred hrama ukopa JE takozvane “demokrate” koji su totalna prevara možda veći od URA.