Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Redžematović: Ombudsman Bjeković izbjegava da osudi genocid, očekujemo izvinjenje ili ostavku

Dok čitava demokratska Evropa, Sjedinjene Američke države i brojne delegacije u Srebrenici odaju počast nedužnim žrtvama genocida, nazivajući genocid pravim imenom, dodaje u saopštenju, ombudsman izbjegava da o genocidu govori i isti osudi

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković danas na događaju “Dušom za Srebrenicu”, u organizaciji Bošnjačkog vijeća, nije ispoštovao Reozoluciju o genocidu u Srebrenici u svom obraćanju, izbjegavajući da pomene da se u Srebrenici desio genocid i potencirajući u više navrata da se radi o zločinu, saopštio je glavni imam za Podgoricu i Nikšić Džemo Redžematović.

“Zaštitnik ljudskih prava i sloboda koji to očigledno suštinski i nije, na ovaj način indirektno se pridružio onima koji relativiziraju genocid u Srebrenici, izbjegavajući da genocid nazove pravim imenom. Zašto to radi ombudsman koji je biran u Skupštini Crne Gore, koja je Rezoluciju o Srebrenici usvojila sa glasovima 55 poslanika?”, pita Redžmatović.

On pita i da li je to ombudsman saglasan sa stavom 19 poslanika koji su bili protiv Rezolucije, ili je bliži stavu sedam uzdržanih poslanika.

“Na ovo pitanje red je da odgovori ombusman crnogorskoj javnosti i duboko uvrijeđenim građanima svih nacija i vjera koji su danas svojim prisustvom na Pobrežju pokazali duboki pijetet prema nedužnim civilnim srebreničkim žrtvama, jasno osuđujući genocid u Srebrenici”, navodi u saopštenju.

Dok čitava demokratska Evropa, Sjedinjene Američke države i brojne delegacije u Srebrenici odaju počast nedužnim žrtvama genocida, nazivajući genocid pravim imenom, dodaje u saopštenju, ombudsman izbjegava da o genocidu govori i isti osudi!

“Zašto, gospodine Bjekoviću, u čije ime i za čiji račun? Jedini ispravan odgovor koji očekujemo je izvinjenje ili ostavka”, poručuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve