Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rašović: Novi talas ruskih ulaganja osnažio bi kapacitete domaće privrede i život lokalnog stanovništva

Ako imamo društvenu situaciju u kojoj je moguće da jedni ulažu, a drugi da ne mogu, konkretno Rusi, bez vidljivog i zdravoj logici prihvatljivog razloga, onda ćemo se mi iz SVETOSAVSKE uvijek pobuniti protiv takvog poretka stvari, ko god da je u pitanju

Svetosavska srpska lista poziva nadležne državne organe da zaustave akciju medijskog i političkog nasilja nad ruskim diplomatama u Podgorici i svim domaćim građanima koji imaju afirmativan odnos prema tradicionalno najznačajnijem savezniku Crne Gore i sili zaštitnici koja je, istorijski, održala njen državni suverenitet, poručio je odbornički kandidat SVETOSAVSKE na gradskim izborima u glavnom gradu i šef Medijskog tima Milorad Rašović.

“Treba, svakako, sem emotivnog, ukalkulisati i interesne, odnosno egzistencijalne momente, jer, ne smijemo zaboraviti, najveći investicioni bum u Podgorici i Crnoj Gori desio se u vrijeme snažnih ulaganja ruskih poslovnih ljudi, prije više od jedne decenije”, ocijenio je on.

Zadatak novih “odgovornih” vlasti, na svim nivoima u Crnoj Gori, po riječima Rašovića, biće stvaranje “fer ambijenta za poslovanje svih pojedinaca i firmi koji svojim kapitalom mogu učiniti boljim život običnih ljudi”.

“Novac nema ime i prezime, i upravo zato treba stvoriti opšte uslove kojima se garantuje pošten teren za strana ulaganja kako bi se, između ostalog, našli poslovi za socijalno ugroženje ili potencijalno ugrožene slojeve stanovništva. Ako imamo društvenu situaciju u kojoj je moguće da jedni ulažu, a drugi da ne mogu, konkretno Rusi, bez vidljivog i zdravoj logici prihvatljivog razloga, onda ćemo se mi iz SVETOSAVSKE uvijek pobuniti protiv takvog poretka stvari, ko god da je u pitanju”, dodao je Rašović.

Kako je naveo, SVETOSAVSKA je uvjerena da bi novi talas ruskih investicija u Crnoj Gori “osnažio kapacitete domaće privrede”, ali i priliku običnih ljudi, radno sposobnog stanovništva da, kako kaže,  “živi bolje, te preporučujemo našu komunikaciju i kontakte sa ruskim investitorima koji žele dobro građanima Crne Gore”.

“Sigurni smo i da bi vlast u kojoj ne bi bilo DPS–a i svih onih koji su opteretili odnose sa Ruskom Federacijom, nakon njih, bila značajan preduslov za efikasnost kapitalnih finansijskih projekata od strane ruskih ulagača”, zaključio je Rašović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve