Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Raskol u partiji Prava Crna Gora: Milačić smjenjuje Dajkovića

Milačić je već mjesecima nezadovoljan Dajkovićevim radom, a pošto po statutu Prave Crne Gore generalnog sekretara naimenuje i razrješava predsjednik stranke, on ima ovlašćenja da donese odluku o smjeni. Izvor Dana tvrdi da nema nikakvog raskola ili sukoba u partiji, već da je Milačić nezadovoljan radom jednog od članova svog tima

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić donijeće odluku o razrješenju generalnog sekretara stranke Vladislava Dajkovića, potvrđeno je Danu u vrhu te partije.

foto Prava Crna Gora

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim saznanjima ovog lista, ta odluka će biti objelodanjena naredne sedmice.

Milačić je već mjesecima nezadovoljan Dajkovićevim radom, a pošto po statutu Prave Crne Gore generalnog sekretara naimenuje i razrješava predsjednik stranke, on ima ovlašćenja da donese odluku o smjeni. Izvor Dana tvrdi da nema nikakvog raskola ili sukoba u partiji, već da je Milačić nezadovoljan radom jednog od članova svog tima.

Milačić je juče za Dan kazao da vezano za ova pitanja nema komentar i da neće davati izjave.

Dajković je rekao da je na putu i da je van Crne Gore, pa je izjavu za Dan proslijedio preko mobilne aplikacije Vajber.

“Imajući u vidu da sam trenutno u inostranstvu, ne bih detaljnije koketirao sa tračevima i poluinformacijama za koje prvi put sad čujem. Prava Crna Gora je ozbiljna i progresivna mlada snaga u Crnoj Gori, pa me i ne čude takve priče kojima je isti imenitelj destabilizacija partije koju mnogi doživljavaju kao konkurenciju.

Što se tiče navodnih nesuglasica, ja ih nerijetko imam i sa najbližom porodicom, a kamoli sa ljudima s kojim sarađujem. Ipak, to su normalne, životne i prirodne stvari koje se rješavaju unutar kuće”, saopštio je Dajković.

Kako je naglasio, jedan je od onih koji smatraju da jedinstvo partije, pogotovo one u začetku, mora biti iznad svega.

“S tim u vezi, predsjednik partije, gospodin Milačić, ima moju punu podršku da partiju vodi u pravcu u kom se već kreće pravcu očekivanog parlamentarnog statusa, koji će biti sigurna nadstrešnica za interese našeg naroda u Crnoj Gori”, istakao je Dajković.

Prava Crna Gora je trenutno vanparlamentarna politička stranka a osnovana je početkom 2018. Među spoljnopolitičke prioritete Crne Gore svrstavaju razvoj što bližih odnosa sa Republikom Srbijom i Republikom Srpskom, a zalažu se i za obnovu tradicionalnih veza s Rusijom. Aktivno sarađuju sa drugim opozicionim strankama u cilju promjene režima u Crnoj Gori.

U cilju jačanja kadrovske i ukupne partijske infrastrukture, Milačić je naimenovao Željka Savovića za političkog direktora partije.

Kako su poručili iz Prave Crne Gore, stranka će beskompromisno nastaviti da se bori za smjenu režima i temeljne političke promjene u Crnoj Gori.

IzvorDan/CdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BERANE
18.10.2020-11:55 11:55

MILACIC I DAJKOVIC SU OGAVNI

BERANE
18.10.2020-15:05 15:05

Onda je Milacic smenjen