Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Raško Konjević se povlači iz politike

Prema informacijama Pobjede, Konjević je odluku donio prevashodno iz privatnih razloga.

Predsjednik Socijaldemokratske partije povući će se sa mjesta prvog čovjeka stranke, ali i iz aktivnog bavljenja politikom, saznaje Pobjeda.

Konjević je odluku o povlačenju donio još prije mjesec dana kada je svoje najbliže partijske saradnike obavijestio da, nakon 15 godina, želi da napusti politiku i to odmah nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna. Tada je i dogovoreno da Konjević ne bude nosilac liste SDP-a na vanrednim izborima niti da bude kandidat za poslanika te stranke u slučaju zajedničkog nastupa sa DPS-om, SD-om, LP-om i DUA.

Prema informacijama Pobjede, Konjević je odluku donio prevashodno iz privatnih razloga. Istovremeno, želio je na taj način da otvori vrata za nove i mlađe partijske kadrove da preuzmu upravljanje partijom i da stvori uslove za dalje profilisanje stranke na temelju programa SDP-a.

Upravo zato, tokom pregovora sa DPS-om, Konjević nije bio direkto uključen, ali je, prema informacijama našeg lista, podržao odluku Predsjedništva SDP-a iz aprila da se pregovara o zajedničkom nastupu.

Tokom dugodišnje karijere, Konjević je bio na istaknutim pozicijama i u parlamentu i u izvršnoj vlasti. Od 2009. do 2012. godine bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, kao i poslanik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a bio je i član Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i evropskog parlamenta (POSP).

Konjević je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi Duška Markovića (2012-2016), kao i ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine;

Na IX Kongresu Socijaldemokratske partije Crne Gore, održanom 29. juna 2019. godine, izabran je za zamjenika predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
14.05.2023-09:45 09:45

Kako bre sad to ? Nije valjda da propadaju građanske multi kulti ideje za koje se ovaj stručnjak borio ? Biće da ga je DPS oduvao a sam ne može ni cenzus da prebaci. Isto prolazi kao i Korać, Čanak i slične izdajničke kombi partije. Oduvali su vas isti oni ambasadori koji su vas godinama zalivali…

Doclea
14.05.2023-11:49 11:49

Velika šteta za nas docleate. Vazda je navijo za nas i on i Draginja. Draginja se dobro konvertovala a Rale je to pokuša ali mu nije išlo od ruke . Rale će brzo biti zaboravljen a Draginja će biti upamćenja dugo kao najljepša žena u parlamentima zapadnog Balkana ijako joj politika nije isla od ruke. Bolje bi joj bilo da je ostala srpkinja pa da je bila u DF bila bi jača od Mandića i dalekobi dogurala. Ovako je postala svježa docleatka a mi smo po broju statistička greška i nije mogla dobit ni sve nase glasove a narocito od… Pročitaj više »

Lea
14.05.2023-15:31 15:31

Cula se rijec i zelja da se afirmisu crnogorske vrijednosti po kojima smo u istoriji po dobru poznati , to ce ostati u sjecanju na Raskovo politicko djelovanje . Sada je trenutak za neka nova lica i da im pozelimo uspjeh .