Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin – Radičević: Zašto Vlada taji informacije oko vršnjačkog nasilja?

Prema njenim riječima, ono što ne mogu sakriti je novi slučaj koji je Ministarstvo prosvjete izgubilo pred sudom od smijenjene direktorice, ovog puta OŠ Jugoslavija. I, kako smo i rekli ranije, izgubiće svaki, ali baš svaki spor

Ako je vjerovati medijskim napisima danas, a nema razloga za suprotno, Vlada je oznakom “interno” označila izvještaj o sprovođenju Programa suzbijanja vršnjačkog nasilja u školama, odnosno označila ga je određenim stepenom tajnosti.

“Pozivamo Vladu da objasni takav postupak u najosjetljivoj oblasti, u kojoj svaki korak mora da bude dobro vođen i otvoren za javnost”, saopštila predsjednica Foruma žena SD Ivana Raščanin-Radičević.

Kako je navela, tajne oko vršnjačkog nasilja ne smije biti.

“Izuzetno je važno da porodica, škola, društvo i pojedinci rade na pronalaženju adekvatnih rešenja za problem, koji neće nestati prećutkivanjem i ignorisanjem, a ponajviše stavljanjem ovih dokumenata iza vela tajne”, ocijenila je Raščanin-Radičević.

Prema njenim riječima, ono što ne mogu sakriti je novi slučaj koji je Ministarstvo prosvjete izgubilo pred sudom od smijenjene direktorice, ovog puta OŠ Jugoslavija. I, kako smo i rekli ranije, izgubiće svaki, ali baš svaki spor.

“Eto još jedan legat odlazeće Vlade. Zato se sa formiranjem naredne mora biti oprezan, jer prostora za ovakve greške više – nema”, zaključila je Raščanin-Radičević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve