Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin-Radičević: Juče Slaven, danas Spasoje!

''Dok smo za Slavena razmažene kćerke koje moraju da ćute na seksualno ili bilo koje drugo nasilje, Spasoje bi isti to nasilje i sprovodio! Danas Draginja, sjutra može biti svaka od nas''

Dok se hvale kako je osvježilo, žene u Crnoj Gori se na najbrutalniji način vrijeđaju, ugrožavaju i šire se seksističke i mizogine poruke, saopštila je Ivana Raščanin-Radičević predsjednica Foruma žena SDCG.

Kako je kazala danas vrše vlast oni koji na bezočan način vrijeđaju nečiju sestru, majku, ženu, prijateljicu… samo zato što je žena.

”Dok smo za Slavena razmažene kćerke koje moraju da ćute na seksualno ili bilo koje drugo nasilje, Spasoje bi isti to nasilje i sprovodio! Danas Draginja, sjutra može biti svaka od nas”, navodi ona.

”Dok populistički osuđuju nasilje nad ženama u Crnoj Gori, niti jednim potezom nijesu učinili da se nasilje zaustavi, spriječi i da nemamo u mjesec dana dva smrtna ishoda nasilja. Sa druge strane ovakvim javnim istupima ohrabruju druge nasilnike da svoje naume sprovedu u djelo i budu još brutalniji”, dodala je.

”Javno vrijeđanje žene, sa naglaskom na činjenicu da je žena, mora biti prezreno i sankcionisano. Ovakvim seksističkim i mizoginim porukama, ne može i ne smije biti mjesta, a ponajviše zbog toga što ovakav javni diskurs ohrabruje druge nasilnike”, smatra Raščanin-Radičević.

”Primitivan čin funkcionera Demokratskog fronta! Da li im je i politička ideologija mizogina?”, zaključila je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve