Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Raščanin-Radičević: Joković vazda za koplje ispred svog vremena

Raščanin-Radičević je upitala kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade koji izusti ovako nešto

Sitna djeca kao mjerilo vrijednosti i doprinosa razvoja jednog društva – ovo je slika i prilika vrijednosnog sistema, tradicije i patrijarhata koji propagira potpredsjednik Vlade, poručila je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin-Radičević reagujući na izjavu lidera Socijalističke narodne partije (SNP) i potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu Vladimira Jokovića koji je kazao da on i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić imaju više djece no svi poslanici Demokrata, time poručujući da “nemaju ni kučeta ni mačeta”.

Kako je navela, u intervjuu za jednu medijsku kuću potpredsjednik Vlade sramno izjavi: “Kako može neko ko nema djece da vodi državu?” Ko nema, kako kaže, ,,ni kučeta, ni mačeta“.

“U preispitivanju nečijih kompetencija potpredsjednik Vlade Crne Gore koristi se time koliko ko ima ili nema djece – za nas žene kod Jokovića je vjerovatno poželjno 3+ i to muške.  Ništa kvalitet porodičnih odnosa. Ništa lični doprinos radom, ništa razvijanje servisa pomoći i podrške građanima”, , ocijenila je Raščanin-Radičević.

Ona je kazala da kao naredni predlog SNP-a “koji nam je “stub” ove “proevropske” Abazovićeve vlade”, očekuje nešto poput toga da svi ispod 175 santimetara visine primaju manje plate ili da žene tokom provjere za prijem u radni odnos obavezno pokažu da znaju da skuvaju kafu i umijese hljeb.

“Mislim, to su te tradicionalne vrijednosti onih koje ne interesuje sve učestalije porodično nasilje, koje ne interesuje kvalitet života gradjana Crne Gore, ali, čisto tradicije radi, dopuštaju i ne sankcionišu napade na ljude druge seksualne orjentacije, a nas da posavjetuju oko broja djece, po mogućnosti muške”, dodala je ona.

Raščanin-Radičević je upitala kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade koji izusti ovako nešto.

“Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena”, zaključila je predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
31.08.2022-20:17 20:17

Kad bi ovakvi i oni bradati potpuno preuzeli vlast iskali bi da žene, koje žele u javnost, donesu potvrdu o ispravnosti rasplodnog organa…Pih, pravoslavnih li talibana…