Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Raonić: Protesti prerastaju u par ekselans političke

Prema njegovim riječima, od toga koliko će opozicija i organizatori biti jedinstveni u daljoj koordinaciji i planiranju će i zavisiti koliki će domet sami protesti imati

Direktor Građanske alijanse (GA) Boris Raonić ocijenio je da će rezultati protesta zavisiti od političkih zahtjeva i koordinacije djelovanja organizatora protesta i same opozicije, kao i dokaza koje iznosi Duško Knežević.

“Jer ovi protesti definitivno prerastaju u političke, sa par ekselans političkim zahtjevima”, kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima, od toga koliko će opozicija i organizatori biti jedinstveni u daljoj koordinaciji i planiranju će i zavisiti koliki će domet sami protesti imati.

“Naravno, spoljni faktori ovdje igraju veliku ulogu, a to su komunikacija organizatora sa međunarodnom zajednicom i ponašanje vlasti. Potez premijera vezano za skandal u Baru je u tom smislu oduzeo dio kiseonika protestima, ali imajući u vidu iskustvo sa DF protestima i nebrojeno mnogo arogantnih poteza, ne bi me začudilo da određene strukture u vlasti svojim činjenjem ojačaju motive za proteste”, rekao je Raonić.

Ishodište, smatra on, prije svega zavisi od dokaza koje plasira Duško Knežević, “jer samo po sebi ne mogu trajati beskonačno”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve