Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Raonić: Pokret Odupri se nema više snagu

"Opoziciona scena polako se formira u četiri bloka. Jedino je nedomica kako će se strateški postaviti Građanski pokret Ura, pa će u takvom rasporedu snaga, uz retoriku međusobnog optuživanja, prostor za Odupri se, biti znatno sužen", poručio je Raonić

Pokret Odupri se postoji, ali je teško očekivati da će dobiti snagu koju je imao nakon afere „koverat“ – ocijenio je za Pobjedu Boris Raonić, izvršni direktor Građanske alijanse, dodajući da se opoziciona scena “polako formira u četiri bloka”.

Boris Raonić

Komentarišući sastanak koji je organizovao Džemal Perović iz pokreta Odupri se, a na koji je došlo samo sedam opozicionih predstavnika, bez ijednog lidera, Raonić je istakao da je taj sastanak „morao biti bolje pripremeljen, sa prethodnim lobiranjem kod pojedinačnih subjekata“.

“Određeni lideri morali su se uzdržati od grubih riječi. Najave nijesu trebale biti javne, no, sada su sve to naknadne pameti. Na Pokretu je sada da osmisli dobar strateški plan djelovanja, ukoliko želi da zauzme poziciju objedinitelja, katalizatora i medijatora opozicione političke scene”, kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima, borba za uticaj na opozicione subjekte veoma je prisutna, a najagilniji su oni koje smo, kako je rekao, „imali priliku da vidimo u sličnim savjetničkim ulogama – još od osnivanja Pokreta za promjene, pa na svim narednim izborima do sada već tri, četiri strukture, koje su tada imale potencijal“.

“Opoziciona scena polako se formira u četiri bloka. Jedino je nedomica kako će se strateški postaviti Građanski pokret Ura, pa će u takvom rasporedu snaga, uz retoriku međusobnog optuživanja, prostor za Odupri se, biti znatno sužen”, poručio je Raonić.

Na pitanje očekuje li da će se sve opozicione partije vratiti u Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Raonić je iskazao očekivanje „da svi shvate da imaju višestruki interes za rad Odbora“.

“To podrazumijeva i dobro poznavanje materije, jasan plan šta se želi postići, kao i dobru međusobnu koordiniranost”, dodao je Raonić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve