Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Raonić: Izbore u Novom odgoditi za jesen, mogla bi se ugroziti turistička sezona

Nije bilo neočekivano da odmah poslije izbora, Nikšić postane žarište koronavirusa... Da ne bi gledali isti scenario ni prije, ali ni nakon izbora u Herceg Novom, izbore bi, kako sugeriše analitičar Boris Raonić trebalo odgoditi

Analizirajući situaciju u Nikšiću nakon lokalnih izbora kada se naglo povećao broj inficiranih koronavirusom, analitičar Boris Raonić smatra da bi trebalo razmisliti o odgađanju izbora u Herceg Novom, koji su zakazani za 9.maj, kako ne bi bila ugrožena turistička sezona. Vjeruje da bi najbolje bilo da se izbori održe na jesen, kada se očekuju izbori u nekoliko crnogorskih opština.

Nije bilo neočekivano da odmah poslije izbora, Nikšić postane žarište koronavirusa… Da ne bi gledali isti scenario ni prije, ali ni nakon izbora u Herceg Novom, izbore bi, kako sugeriše analitičar Boris Raonić trebalo odgoditi…

“Iskustvo nikšićkih lokalnih izbora nam govori da nam u ovakvom stanju kakvo je u Crnoj Gori,a to je ozbiljna epidemiološka kriza, da je veoma rizično organizovati izbore, i ako rezultat toga mi imamo u Nikšiću ogroman broj svakodnevno je bilo čak i stotinu oboljelih i veliki broj umrlih i prvenstveno iz tih razloga treba razmisliti o odlaganju izbora u Herceg Novom”, kaže Raonić za TVCG.

U Nikšiću je trenutno koronavirusom inficirano gotovo hiljadu i dvije stotine građana. U Herceg Novom više od 120. Kako se u jeku predizborne kampanje teško može očikivati poštovanje epidemioloških mjera, i kako masovna okupljanja gotovo uvijek dođu na naplatu – situacija je, kaže Raonić, jasna.

“Mislim da je situacija u Herceg Novom takva da se veoma teško može očekivati bilo kakav promjena političkih odnosa u Herceg novom tako da sam siguran da ne postoji nijedan subjekat kojem je sad veliki interese organizovati izbore u ovom trenutku, odnosno da bi većina bila saglasna da se izbori odlože.”

Razlog više zbog kojeg bi političke partije morale da se izjasne što prije je i nastupajuća turistička sezona, koja bi pogoršanjem epidemijske situacije bila ugrožena. Što prije se saglase, to bi predsjednik Crne Gore brže mogao i da odgodi izbore.

“I da se na taj način spriječi ionako najavljena skromna sezona, odnosno da ne propadne apsolutno turistička sezona i u tom smislu bi namudrije bilo organizovati lokalne izbore u onih 5 opština koje očekujemo na jesen, Cetinje, Petnjica i ostale, tako da i onaj argument koji smo čuli da treba organizovati sve izbore u jednom danu ovo može biti jedan i konkretan dokaz i pokazivanje političke spremnosti svih partija na ovakav jedan korak”, navodi Raonić.

Prethodno je, predsjednik Milo Đukanović lokalne izbore u Herceg Novom zakazao za 9. maj.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve