Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Sjednica samo o temama vezanim za koronavirus

On je rekao da Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja predstavlja realnu prepreku u ostvarivanju neophodnih prava građana u aktuelnim okolnostima

Sjednica Skupštine Crne Gore može biti održana samo u vezi sa aktima koji su direktno vezani za aktuelnu društvenu situaciju povodom epidemije koronavirusa, kazao je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

On je rekao da Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja predstavlja realnu prepreku u ostvarivanju neophodnih prava građana u aktuelnim okolnostima.

“Smatram svrsishodnim i opravdanim inicijativu Vlade”, kazao je Rakočević listu Dan, komentarišući inicijativu izvršne vlasti da se taj zakon izmijeni kako bi se omogućile isplate iz budžetske rezerve u toku epidemije, čak iako je izborna godina.

On je naveo da klubovi poslanika rade u punom kapacitetu, a u skladu sa preporukama NKT-a. Kolegijum predsjednika Skupštine zasjeda tri puta nedjeljno, a petkom sa predstavnicima Vlade Crne Gore.

“Postoje uslovi za održavanje sjednice Skupštine, samo sa aktima koji su direktno vezani za aktuelnu društvenu situaciju povodom epidemije. Odluku o eventualnom zakazivanju sjednice donijeće predsjednik Skupštine, a klub poslanika DPS-a je već iskazao stav da smatra neophodnim raspravu o svim aktima za koje Vlada ili poslanici procijene da su važni u aktuelnom trenutku”, kazao je Rakočević.

On je rekao da očekuje drugačija interna pravila tokom sjednice, da bi se održala socijalna distanca neophodna za očuvanje zdravlja, shodno preporukama nadležnih institucija.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve