Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Povratak svih u Parlament dobar polazni osnov za dalje dogovore

Nakon tri godine brojnih poziva DPS-a i njenih koalicionih partnera, da opozicija prekine svoj bojkot, sada imamo finalno i posljednji dio opozicije koji se vratio u Parlament. To doživljavamo kao pobjedu naše politike međutim i više od toga, to doživljavamo kao veliki korak ka konačnom dogovoru svih političkih subjekata za ono što nas čeka 2020. godine, ocijenio je poslanik DPS Nikola Rakočević

Nakon tri godine brojnih poziva DPS-a i njenih koalicionih partnera, da opozicija prekine svoj bojkot, sada imamo finalno i posljednji dio opozicije koji se vratio u Parlament. To doživljavamo kao pobjedu naše politike međutim i više od toga, to doživljavamo kao veliki korak ka konačnom dogovoru svih političkih subjekata za ono što nas čeka 2020. godine, ocijenio je poslanik DPS Nikola Rakočević.

Nikola Rakočević

Prenosimo u cjelosti izjavu poslanika Nikole Rakočevića

Zato i raduje najava Demokrata da će učestvovati u radu Odbora za izborno zakonodavstvo i nadamo se da će se i ostatak opozicije pozitivno odnijeti prema pozivu vladajuće većine, da dođe u Odbor, u kojem smo veliki posao uradili – DPS i njeni koalicioni partneri, sa predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, u stalnoj komunikaciji sa međunarodnom zajednicom. Dakle, vrlo je važno da opozicija prevaziđe međusobne animozitete i komplekse koje ima u odnosu na DPS i da se pridruži odgovornom i predanom radu na unaprjeđenju izbornog ambijenta.

Dakle, i sama Odluka i kriterijumi ali i forma, suštinski je ostala nepromijenjena i sada je važno kao i do sada, samo da se predano radi i usvajaju preporuke ODHR-a, OEBS-a i Evropske komisije. Nadamo se da će opozicija naći demokratske snage i kapaciteta da zanemari lažne informacije i ono što građane zaista ne interesuje – a to je forma, pritom lažno interpretirana, već da se posvete onome što je suština, a suština je da unaprijedimo izborno zakonodavstvo i da 2020. godine nema niko alibi za izborni poraz, a isto tako da nema nikakve sumnje u izbornu pobjedu vladajuće većine, u koju ne sumnjamo ni 2020. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve