Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Podnijeli smo krivičnu prijavu protiv direktora Rudnika uglja

''Aktuelna većina i vlast rade sve da uruše određene stubove države''

Demokratska partija socijalista podnijela je jutros krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora AD Rudnik uglja Pljevlja Milana Lekića zbog višemilionske štete koju je nanio tom preduzeću, kazao je na konferenciji za medije poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Kako je naveo, aktuelna većina i dvije vlade koje su formirane nakon parlamentarnih izbora 2020. permanetno rade sve da uruše stubove društva i Crne Gore.

Dodaje da elektroenergetski sektor u ozbljinom problemu, posebno Rudnik uglja i EPCG.

“Aktuelni ministar je rekao da su 1. septembra bili u minusu 29 miliona eura, što znači da su u gubitku 89 miliona u odnosu na isti period prošle godine”, katao je Rakočević.

Istakao je i da imaju podatak da je u pomenutim kompanijama zaposleno oko 1.500 lica.

“Regulatorna agencija za energetiku je uočila pad investicija u energetskom sektoru. Ovo ne govorimo da bi ubirali političke poene, nego da ukažemo na jako loše trendove”, rekao je Rakočević.

Ističe da su odlučili da pomognu SDT-u i VDT-u da se istraže radnje u Rudniku uglja.

“Ono što smo sačinili u krivičnoj prijavi ukazuje na ozbiljne probleme, a dva su aspekta u prijavi – jedan je nabavka dampera za oko 3,5 miliona eura, iako su isti damperi godinu ranije nabavljeni za 2,5 miliona eura. Postoji sumnja da je taj ugovor nekome pričinio korist od milion eura. Pozivamo SDT da pokrene istragu”, rekao je Rakočević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve