Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rakočević: Ovakav Ugovor sa SPC ne može biti potpisan, važne odluke donose se kvalifikovanom većinom na Vladi

Podrcrtao je da DPS nije saglasna sa sadržinom nacrta ugovora

Ugovor države sa Crkvom Srbije, čija je radna verzija nedavno predstavljena javnosti, ne može biti potpisan, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

“Ovaj Ugovor ne može biti potpisan jer u pregovorima za formiranje manjinske Vlade, ovo je vrlo važno, smo postigli dogovor o izmjeni Poslovnika Vlade Crne Gore, na način da se važne političke teme, od društvenog značaja, donose kvalifikovanom većinom.

To svakako znači da suverenističke partije koje su u Vladi Crne Gore će sigurno zaštititi nacionalne interese da se ne potpiše ovakav Ugovor. Vrlo je važno da dođemo do zajedničkog rješenja i ja sam shvatio da su najave iz Vlade upravo takve, da je ovo početak, osnova u odnosu na koju će se razgovarati i doći do smislenijeg i pravno valjanog Ugovora koji je u skladu sa zakonima države Crne Gore”, kazao je Rakočević večeras u emisiji “Argumenti”, na Javnom servisu.

Podrcrtao je da DPS nije saglasna sa sadržinom Nacrta ugovora.

“Važno je da se kroz razgovor dođe do rješenja koja će štititi državne interese”, napominje on.

Rakočević navodi da je njegova partija za to da se potpiše Ugovor, ali nakon što se otvori javna rasprava i nakon što stručna javnost da mišljenje, a pravni timovi o tome razgovaraju na temeljan i ozbiljan način.

“Nacrt koji je prije nekoliko dana objavila Vlada je samo početna osnova za razgovor, ne nikako Ugovor koji će biti potpisan”, napominje Rakočević.

Da se o najvažnijim pitanjima odlučuje kvalifikovanom većinom, ranije je, da podsjetimo, isticao sam premijer Dritan Abazović.

“Najvažnija državna pitanja će se donositi kvalifikovanom većinom. Kvalifikovana većina znači dvije trećine, a ako ne može, onda tri petine”, izjavio je krajem aprila ove godine, kao mandatar za sastav Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
01.07.2022-10:59 10:59

A zašto bi ti Crnogorci vjerovali Rakočeviću? Providni Dritan tvrdi da je završio posa u dogovoru sa Milom, neprovidni Milo, veli da to što Abazoić radi je u skladu sa vizijama DPS-y o načinu rješavanja opstanka(ili uništenja) Crne Gore, a jedan i drugi za gotovu stvar smatraju da su Crnogorske svetinje, kulturna dobra i ogromna imovina, isključivo u posjedu Srpske okupatorske crkve. Ti Rakočeviću, vješto, po prepoznatljivoj školi DPS-a, stilu i maniru visokog rukovodioca DPS-a Sveta Marovića, zaobilaziš stvarnost i oćeš da ti vjerujemo na tvoju riječ. E pa Rakočeviću, Crnogorci više ne vjeruju riječima političara, nego samo djelima. A… Pročitaj više »